banner56

BİREYİN MUTLULUĞU TOPLUMUN HUZURUNA VESİLE OLUR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanabilmek amacıyla “e-belediye” sistemini kurduklarını belirterek, “Bağcılar Belediyesi olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite sertifikalarına layık görüldük.” dedi.

BİREYİN MUTLULUĞU TOPLUMUN HUZURUNA VESİLE OLUR

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi AİBÜ Özel Eğitim Topluluğu’nun ortaklaşa düzenlediği programda yaptığı “Sosyal Belediyecilik” adlı sunumda hayata geçirdikleri projeleri anlattı. İlçeyi otoparklı, bahçeli ve depreme dayanıklı sosyal yaşam alanlarına kavuşturmak için çalıştıklarını anlatan Çağırıcı, “Şehri yeniden inşa edebilirsiniz, çok güzel çevreler kurabilirsiniz ancak o eserleri koruyacak sosyal ve kültürel ortamı oluşturmadığınızda bir anlam ifade etmiyor.” dedi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki program Engelliler Sarayı Müzik Korosu’nun verdiği konserle başladı.

Kursiyer Senem Ünal’ın yazdığı “Karınca” adlı şiirini okumasının ardından Engelliler Sarayı Halk Oyunları ekibi bir gösteri sundu. Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fatma Şahin ile engelli atletler de söyleşide yurt içinde ve yurt dışında düzenlenen müsabakalarda elde ettikleri başarıları anlattılar. Şahin, “Bize verilen maddi ve manevi destek çalışma azmimizi arttırıyor.” dedi. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptığı sunumda, teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanabilmek amacıyla “e-belediye” sistemini kurduklarını belirtti.

“TEKNOLOJİNİN TÜM İMKANLARINI EN ETKİN ŞEKİLDE KULLANIYORUZ”

Elektronik Belgi Yönetim Sistemi (EBYS) ve Sanal Operatör ile akıllı belediyecilik uygulamalarında teknolojinin tüm imkanlarını en etkin şekilde kullandıklarını ifade eden Çağırıcı, “e-belediye” sistemi sayesinde hem zamandan hem de kağıttan tasarruf ettiklerini kaydetti

Çağırıcı, “Bağcılar Belediyesi olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi kalite sertifikalarına layık görüldük.” diye konuştu. Çağın imkanlarından yeterince faydalanmaya çalıştıklarını anlatan Çağırıcı, “Tüm projelerimizi hemşehrilerimin görüş, düşünce ve temennilerini alarak hayata geçiriyoruz.” dedi.

Bağcılar’ın 752 bin 250 nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık nüfusu olduğunu hatırlatan Çağırıcı, ülkenin nüfusunun yüzde 1’inin Bağcılar’da yaşadığını da belirterek hizmete sundukları projeleri anlattı. Kadınlar, Engelliler, Çevre, Gençlik ve Çocuk Meclisleri hakkında bilgi veren Çağırıcı, ayrıca Nostalji Bahçeleri, Engelliler Sarayı, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi, Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi gibi hizmette olan projeleri tanıttı.

İlçeye otoparklı, asansörlü ve depreme dayanıklı sosyal yaşam alanlarına kavuşturduklarını da anlatan Çağırıcı sözlerini şöyle tamamladı: “Şehri yeniden inşa edebilirsiniz, çok güzel çevre kurabilirsiniz ancak o eserleri koruyacak sosyal ve kültürel ortamı oluşturmadığınızda bir anlam ifade etmiyor. Onun için sosyal belediyecilik toplumun gelişimi için olmazsa olmaz şartlardan birisidir. Biz bireyin mutluluğu için çalışıyoruz. Çünkü bireyin mutluluğu toplumun huzuruna vesile olur.”

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın engelliler için hizmete sunduğu projelerin önemine dikkat çekti.

Programa öğrenciler, öğretim üyeleri ile velilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Program sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.
 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 15:14

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11