banner56

Bağcılar’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Gençler Damgasını Vurdu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıldönümü Bağcılar’da düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı. Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumu’nda gerçekleşen kutlamalarda gençler, okudukları şiirlerle, folklor ve güreş gösterisiyle ilçe sakinlerine unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı yaşattı. Törenin ardından bando takımı eşliğinde Bağcılar Çarşı Caddesi’nde kortej yürüşü gerçekleştirildi.

Bağcılar’da Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Gençler Damgasını Vurdu

Cumhuriyet’in 95. yıldönümü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da kutlama programları düzenlendi. İlk olarak resmi kurumlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından Bağcılar Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk koyma töreninden sonra kutlamalara Bağcılar Belediyesi Mahmutbey Stadyumun’da devam edildi. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına yoğun ilgi gösteren ilçe sakinleri, ellerinde bayraklarla tribünleri doldurdu.

“Bugün birlik ve beraberlik içinde tek yürek olma günüdür”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, bütün vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugün Cumhuriyetimiz ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı birlik ve beraberlik içinde tek yürek olma günüdür. Bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diler, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum”

Protokol konuşmalarının ardından öğrenciler, günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Gençlerin folklor ve güreş gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı. Coşkulu bir havada geçen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bando ekibi eşliğindeki resmi geçitle sona erdi. Törenin ardından Bağcılar Çarşı Caddesi’nde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kutlama törenine Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Garnizon Komutanlığı adına Piyade Yarbay Hacı Murat Salt, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Taner, İlçe Müftüsü Ekrem Saylam, kamu kurumu temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2018, 11:33

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11