banner56

Aşktan Yazdım

2021 başında kısa aralıklarla yayınladığı Aşktan Kaçtım, Aşktan Yandım , Aşktan Bittim romanlarıyla edebiyat dünyasına adım atan Trakyalı Yazar N.Korkmaz serinin devamı olarak AŞKTAN YAZDIM / Şiirce adıyla bir şiir seçkisi yayınladı.

Aşktan Yazdım

Yazarın Kış şiirleri olarak tanımladığı bu seçkideki şiirler içinse söyledikleri şöyle:

'' Her yazılan olduğu gibi bu yazılanlar hakkında da eleştiri adına söylenecek çok şey olabilir. Yazılanları erotik , pornografik olduğunu yazacak kadar acımasız eleştiriler de olacaktır eminim. Hele sanat adına eleştiri yaptığını düşünenler var ki onlar sakın yorum yapmasın bu satırlara ve yazarına...

Aşktan Yazdım’da yer alan duygularda benim ne anlatmak istediğimim cevabı aslında okuyanların bilgi birikimi , hayata bakışı ve kelime bilgileriyle sınırlı .  buradaki satırlar kendini anlatmaya çalışan yorgun kelimeler değil ,anlam ve içerik olarak benim duygu ve düşüncelerimi ,benim anlatma kabiliyetimle anlatılışıdır. Yazarken hiç kimseyi hatta kendimi bile düşünmeden ve hiç bir şeyi tasarlamadan sadece duygularımı döküyorum kelimelere ben.

Benden başkasının yani okurların belki başka türlü anlatabileceği ama benim düş gücüm ve kelime bilgimle ancak böyle anlatabildiğim duygularım her biri hatta her kelimesi, her harfi.

Büyük harf kullanmadan eşitleyip tüm harfleri aynı duygu düzleminde noktalamalarını okuyanın ve anlayanın koyacağı ve anlamına derinlik katacağı satırlardır bunlar.

Bazı dostlarımın zorladığı anlamda ne bireyci ne de toplumcu olmak zorunda değilim diye düşünüyorum duygu , düşünce , özlem ve hayallerimi yazarken. İçimde biriken yalnızlık, kimsesizlik, umut, sevgi ve aşk duygularımın kelimelerle anlatılması aslında. Buradaki her kelimeye hayat veren kelimenin anlamı değil ,benim yaşadıklarımın ,benim duygularımın ,benim özlemlerimin kelimeye kattığı anlamdır sadece.

Bu nedenle dostlar ;

Şiirce duygularımı lütfen herhangi bir ekol, felsefe, öğreti, inanışa göre veya sanat türüne bağlı kalıplarla değerlendirmeyin. Eleştirilerinize saygı duymakla birlikte sizlerin de benim duygularıma saygı duymanızı ve yazılanları ''birinin duyguları'' olarak algılamanızı rica ederim..

Gece Yayınları tarafından yayınlanan yazara ait tüm eserleri Tüm Seçkin Kitapçılardan temin edebilirsiniz.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Sarıyer Haber Gazetesi 1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11