banner56

Köpekler mikroçip ile güvende

Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi’ndeki köpekler sırtlarındaki deri altına enjekte edilen küçük çipler sayesinde yakından takip edilebiliyor. Mikroçip’in hafızasında sahipleri ve ve köpeklere ait bilgiler bulunuyor.

Köpekler mikroçip ile güvende

Bağcılar Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana Mahmutbey Mahallesi’nde hizmete sunduğu Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi, sokaklardaki köpeklerle, sahiplendirilen köpeklere mikroçip yerleştiriyor. Çipler, köpek sahipleriyle ilgili bilgileri de içeriyor.


Merkez’de, Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından toplanan sokak köpeklerinin barınma, beslenme ve sağlık bakımı ihtiyaçları karşılanıyor. Kuduz aşısı dahil bir çok sağlık hizmeti uzman veterinerlerce yapılan Merkez’deki köpeklerin sahiplendirmesi de devam ediliyor. Sokak köpekleri ile sahiplendirilen köpeklerin güvenli ve sağlıklı yaşama kavuşturulması amacıyla mikroçip yerleştirme projesi de hayata geçirildi. Bu kapsamda sokak köpekleri ile sahipli köpekler artık mikroçip ile de takip edilebiliyor. Köpeklerin sırt bölgesindeki iki kürek kemiği arasında deri altına yerleştirilenmikro çipler, köpeğin hangi mahalleden ne zaman alındığı bilgilerini taşıyor. Kaybolan ve çalınan köpeklerin bulunması da mikroçip sayesinde daha kolay oluyor. Mikroçip, sahiplendirilen köpeklerin şehir dışına çıkması halinde de işlevini sürdürecek.

ÇİP’İN KULLANIMI NASIL OLUYOR?

Uzman veterinerler tarafından deri altına enjekte edilen mikroçiplerde seri numara bulunuyor. Buna göre, köpekle ve köpek sahibiyle ilgili bilgiler takip edilebiliyor.Mikroçiplerin üzerinde bulunan numaralar, “vetistanbul.ibb.gov.tr” adresinde depolanıyor. Çip numarasının işlevini görebilmesi için bu sitedeki veri tabanına kayıtlı olması gerekiyor. Köpeklerle ve köpek sahipleriyle ilgili bilgiler yetkili veterinerler tarafından güncellenebiliyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 13:06

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11