banner56

Kadıoğlu’ndan İmar Barışı Kanununa İlişkin Açıklama

Sarıyer Belediye Meclisinin Ekim ayı birinci birleşiminde söz alan Ak Parti Sarıyer ve İBB belediye meclis üyesi Saim Kadıoğlu, yaptığı konuşmada İmar Barışı Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kadıoğlu’ndan İmar Barışı Kanununa İlişkin Açıklama

Kadıoğlu, Sarıyer Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında;

 “Ak Parti Hükümeti 2018 Mayıs ayında İmar Barışı Kanunu hakkında bir kanun ortaya çıkardı. Yalnız, Boğaziçi alanının öngörünüm bölgesi bu kanun kapsamında değildi. Sarıyer’de yaşayan, bölgede yaşayan vatandaşlarımızın aşırı talebinden dolayı bu bölge ile alakalı ekstrem bir çalışma yapıldı. Sarıyer, Beykoz, Üsküdar ilçelerinin öngörünüm bölgesindeki yaklaşık % 90’ lık kısmını biz imar barışı kapsamına aldık. İmar barışından gelen paydadan bu bölgedeki vatandaşlarımız da faydalansın istedik. Hedefimiz buydu.

Ama maalesef aralarında yerel milletvekili Gökan Zeybek’inde bulunduğu yaklaşık 135 CHP Milletvekili tarafından bir dilekçe ile Anayasa Mahkemesi'ne müracaat edildi. Bu dilekçeye istinaden, Anayasa Mahkemesi de Boğaziçi alanı öngörünüm bölgesinde imar barışı ile alakalı kanunu iptal etti." dedi.

"Yapı kayıt belgesi iptal değildir. Müktesep bir haktır ve bu hak artık vatandaşındır." ifadelerini kullanan Saim Kadıoğlu, "Ancak, Anayasa Mahkemesi'nin bu iptal kararı ile öngörünüm bölgesindeki vatandaşlarımız kat mülkiyeti ile alakalı işlemler kısmına geçemiyor. Basit onarım izni alamıyor. Ruhsat ile alakalı sıkıntılar olabiliyor. Ayrıca, Belediye ve Hazinedeki parsellerin satışı engellenmiş oldu.” şeklinde konuştu.

Sarıyer Haber Gazetesi / Nurettin Koç

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 23:23

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11