banner56

‘’İngilizce ve Arapça Pratiği İçin Ücretsiz Dil Evi’’

Bağcılar Meydanı’nda hizmete sunulan Dil Evi ilçe sakinlerinin ilgisini kazandı. İngilizce ve Arapça öğretmenleri eşliğinde sohbet ederek pratik yapma imkanı bulan birçok meslekten ilçe sakini ve öğrenciler vakitlerini Dil Evi’nde geçiriyor.

‘’İngilizce ve Arapça Pratiği İçin Ücretsiz Dil Evi’’
180 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğü Bağcılar’da eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda da önemli projeler hizmete sunuluyor. Bağcılar Meydanı’nda inşa edilen Dil Evi ilçe sakinlerinin yanı sıra ilçe dışından gelenlerin de ilgisini çekiyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Hocalar eşliğinde Arapça ve İngilizce sohbet ortamında buluşan misafirler pratik yapma imkanı buluyor. Dil Evi’nin dikkat çekici bir tesis olarak gördüğünü anlatan mühendis Ali Damlacı sıcak bir ortamda Arapça pratik yapma imkanı bulduğunu söylüyor. Sohbete katılanlarla birlikte dertleştiklerini anlatan Damlacı, “Böyle güzel ve yararlı bir tesisi Bağcılar’da görmek beni mutlu etti. Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Açık Liseye devam eden Zeynep Okumuş da sekiz aydır Dil Evi’ne devam ettiğini belirterek, “Arkadaşımın vesilesiyle gelmeye başladım. Orta seviyedeki İngilizce bilgimi geliştiriyorum.Bolca kelime öğreniyorum. Aynı zamanda aksanımızda gelişiyor.” diyor. Arapça bilen Asım Mouri de Dil Evi’ne katılarak Türkçesini ve İngilizcesini geliştiriyor. Avrupa’nın bir çok ülkesini görme imkanı bulduğunu anlatan Mouri de, “Daha önce başka bir ülkede böyle göze hitap eden eğitim tesisine rastlamadım.” diyerek duygularını dile getirdi. Dil Evi’ne devam eden en genç üyelerden olan Mehmet Niyazi Altuğ Lisesi öğrencisi Sinem Satık da okul çıkışlarında geldiği Dil Evi’nde yeni arkadaşlarla tanışarak hocalar eşliğinde İngilizcesini geliştirdiğini ifade etti. Satık, memnuniyetini şöyle dile getirdi: “Sıcak ve güvenli bir ortamda değişik meslek sahibi insanlarla ve öğrencilerle buluşuyoruz. Birbirimizi tanıyoruz. Bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Bu sırada İngilizce kelime hazinemizi geliştiriyoruz.”

LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE EĞİTİME KATILIYOR

Bağcılar’da doğup büyüdüğünü anlatan Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce bölümü öğrencisi Elif Çelik de öğrencilere yönelik hizmetlerden dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi. Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Dil Evi’ndeki eğitime katıldığını anlatan Çelik, kursta ve okulda öğrendiğim kelimeleri ve cümleleri hafızamda tazeliyorum. İngilizce dil bilgimi geliştiriyorum. Dil Evi bana çok faydalı oldu.” dedi. Romence Rusça bildiğini anlatan inşaat mühendisi Ali Tepeci ise yaklaşık üç aydır kursa devam ettiğini söyledi. Deveci, de düşüncelerini şöyle paylaştı: “Metro istasyonu dolayısıyla meydanı sıkça kullanıyorum. Bina dikkatimi çekince içeri girip sordum. Kayıt yapıldığını öğrenince kaydımı yaptırdım. Üç aydır eğitime katılıyorum. İngilizce konuşarak dilimizin akışkanlığını sağlıyoruz. Yeni kelimeler öğreniyoruz. Arkadaşlarım ve ben Dil Evi’nden çok faydalanıyoruz. Başka ülkelerde dil eğitimi için yüksek miktarda ücretler talep ediyorlar. En güzel kuralı da İngilizce ve Arapça dışında bir dil konuşmama zorunluluğunun olması.”

İLÇEMİZE DEĞER KATIYOR


Muhasebeci Arif Sağlam ise 1,5 aydır devam ettiği derslerde çok kelime öğrendiğini belirterek, “Şimdi kendimi daha iyi ifade edebiliyorum. Konuşurken heyecanımı yenmeyi öğrendim. ” dedi.

Elektronik teknikeri Eyüp Kahyaoğlu da 2,5 aydır Dil Evi’ne geldiğini söyledi. Eğitim düzeyinden memnun olduğunu belirten Kahyaoğlu, “Hocalarımız bizi anlıyor ve hatalarımızı söylüyor. Boş vakitlerimi dilimi geliştirerek değerlendiriyorum. Açık lisede okuyan Zeynep Okumuş da yaşadığı ilçesinde Dil Evi gibi güzel bir tesisin açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 16:14

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11