banner56

Hüseyin Çetiner Zeytinburnu’na Aday mı ? (VİDEOLU)

31 Mart 2024 Yerel Yönetim seçimlerine adım adım yaklaştığımız bugünlerde İstanbul üzerinde iddiası olan Cumhur ve Millet ittifakları arasında kıran kırana bir seçim olacağı izlenimi var iken Yeniden Refah Partisi de biz de varız diyor.

MİLLET İTTİFAKI İMAMOĞLU İLE YİNİDEN KAZANMAK İÇİN ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPMAYA HAZIR İKEN AK PARTİ DE İSTANBUL’U TEKRAR KAZANMAK İÇİN BÜTÜN AĞIRLIĞINI ORTAYA KOYACAKTIR…

Gerek Ak Parti yöneticileri, gerekse de CHP’li yöneticiler sık sık İstanbul ilçe belediye başkan adaylarımızı belirlerken halkın sevip savdığı,daha önceki yaşamında ilçe ile alakalı çalışmaları olan kişileri aday yapacaklarını ifade ediyorlar.

ZEYTİNBURNU’NA GAZETECİ BAŞKAN MI GELİYOR ?

Günlerdir Zeytinburnu ilçesinde seçmenin nabzını tutan detaylı bir haber çalışması yaparak Zeytinburnu ilçesinde kimin adı belediye başkanları içinde geçiyor diye nabız yokladık.

Karşımıza bir çok yerde Zeytinburnu hakkında kitap yazan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in ismi çıktı.

PEKİ NEDEN HÜSEYİN ÇETİNER İSMİ ?

Bunun birçok nedeni var. Her şeyden önce Hüseyin Çetiner 40 yıllık bir Zeytinburnu’ lu. ilçe hakkında kitap yazacak kadar ilçeyi biliyor. Kitap yazmakla yetinmemiş kendi bütçesinden hiç bir kurum ve kuruluştan destek almadan 2016 yılında 13 arkadaşı ile beraber kurduğu Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) logosu ile “İŞTE ZEYTİNBURNU BELGESELİ “ İsmi ile güzel belgesel çekimi yapmış ve yaptığı seminer, toplantı ve panellerde bu belgeseli yüz binlerce kişiye izleterek Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi mekan ve önemli ebedi şahsiyetlerin bilinmesini sağlamıştır.

“İNSANLARIN EN HAYIRLISI DİĞER İNSANLARA FAYDALI OLANDIR” HADİS-İ ŞERİFİNİ KENDİSİNE REHBER EDİNMİŞ

Kurucusu olduğu 3 gazete ,5 haber portalı,350 bin abonesi olan 3 Youtube kanalı ve diğer yayın mecraları ile her gün 3 milyon insana ulaşan İstanbul Times Medya Grubu’nun bütün imkanlarını Zeytinburnu ilçesinin daha çok tanınmasına ücretsiz bir şekilde tahsis etmiş durumda.

Hüseyin Çetiner’in adı iki ana konuda ön plana çıkıyor. Birincisi 2008 yılında basımını kendi bütçesinden karşılayarak ilçe ile alakalı bilgi sahibi olmak isteyenlerin yaralandığı bilimsel eseri ile Zeytinburnu’na bir değer kazandırdı

İkinci olarak gece gündüz demeden “Kendimi Zeytinburnu’na Vakfettim” sözü gereği olarak sivil toplum kuruşlarının her zaman içinde yer aldı. İlçede bulunan sayısız sivil toplum kuruluşların yönetiminde yer alıyor.

Hakeza bir çok oda,birlik,dernek ve vakfın üyesi olarak da yer aldığı çok sayıda kurum ve kuruluş mevcut.

SAHADA ELDE ETTİĞİMİZ BİLGİLERDEN SONRA ÇETİNER’İ ARADIK

Zeytinburnu ilçesinin 13 mahallesini gezip detaylı bir kulis çalışması yaptıktan sonra Meslektaşımız Hüseyin Çetiner’ i arayıp Zeytinburnu Belediye Başkanlığına aday mısınız ? Eğer aday iseniz parti tercihiniz var mı ? gibi bazı sorular yönelttik.

HÜSEYİN ÇETİNER BİZE ŞUNLARI SÖYLEDİ

Öncelikle Zeytinburnu ilçemizde yaptığınız gözlem ve saha çalışmalarınızdan dolayı size teşekkür ederim.

Bir çok kişiden adımızın Belediye başkanlığı için geçtiğini sizden duymak benim için bir onur vesilesidir.

Bizim amacımız halkımıza yararlı ve faydalı olmaktır.Daha önce buranın kitabını yazdım ve burası ile alakalı ancak ciddi bir bütçe ile yapılabilecek güzel bir belgeseli kendi maddi ve manevi imkanlarım ile hazırladım.

Bu çalışma ve çabalarımı gören başta platformdaki 13 arkadaşım bizde maddi olarak üzerimize düşeni yapalım dedikleri halde hiçbir kimse ve kurumdan bir kuruş para almadım almıyorum ve almayacağım inşallah.

Şu an arkadaşlarım ile bir durum değerlendirmesi yapmadan adayım demek bana doğru gelmiyor.

Ancak Zeytinburnu gibi güzel ve değerli bir ilçe belediye başkan adaylığı için hiçbir fani buna bigane kalamaz demekle yetineyim.

İnşallah ilerleyen süreçlerde siz basın mensuplarımız ile araya kararımızı vermiş olacağız.

Hüseyin Çetiner Hakkında

Hayatını Zeytinburnu’na vakfeden Gazeteci yazar Hüseyin ÇETİNER 1988 Yılından bu yana Zeytinburnu ilçesinde yaşıyor.

ÇETİNER,1972 Yılında Malatya’nın Kale ilçesine bağlı eski ismi ile Pirot,yeni ismi ile Kıyıcak köyünde doğdu.

  1. doğduğu Kıyıcak köyünde bitirdi.

1988 Yılında Zeytinburnu ilçesine yerleşti.

Ortaokulu eski ismi ile Cağaloğlu Mahmutpaşa yeni ismi ile Büyük Reşit Paşa Ortaokulunda tamamladı.

Lise tahsilini ise tarihi Pertevniyal Valide Sultan Lisesinde tamamladı.

Üniversite Eğitimini ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde bitirdi.

ÇETİNER’in yazdığı Malatya isimli eserinin ilk basımı 1993’de yayınlandı. 4. Basımı ise 2005’yılında yayınlandı halen bu basım satışta .

Hüseyin Çetiner doğduğu yerin kitabını yazar da doyduğu yerin kitabını yazmaz mı ?

Tabi ki yazar ve yıllarca üstünde çalıştığı “Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde Zeytinburnu” isimli kitabı ise Mart 2008 yılında yayımlayarak özel sektör tarafından yazılıp basımını yaptığı tek kişidir.

2016 Yılında ise ilçenin tarihi mekanlarını ve ebedi şahsiyetlerini daha çok kişiye tanıtmak için Zeytinburnu sevdalısı 13 arkadaşı ile beraber Geleceğim Zeytinburnu Platformu(GZP)’nu kurdu.

Hüseyin Çetiner Kendimi Zeytinburnu’na Vakfettim sözü ile de sahip olduğu Gazeteler,Haber Portalları, Youtube Kanalları ve sosyal medya hesapları ile Zeytinburnu’nu Yüz binlerce kişiye tanıttı ve halen de tanıtmaya devam ediyor.

Zeytinburnu ile alakalı kitap yazan tek kişi olan Hüseyin Çetiner’in adı adeta Zeytinburnu deyince ilk akla gelen kişiler arasında yer alması Çetiner’ i çok mutlu ediyor.

Çetiner evli 3 kız,bir erkek evlat babasıdır.

İngilizce bilen Çetiner işim gücüm Zeytinburnu diyerek yaşamına devam ediyor.

“İnsanların En Hayırlısı İnsanlar İçin Faydalı Olandır”

(Hadis-i Şerif )

“Zeytinburnu İçin Artık Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak”

“Zeytinburnu’na Hizmet Benim İçin Bir Aşktır

İLETiŞİM İÇİN:

Hüseyin ÇETİNER/ Gazeteci – Yazar

Geleceğim Zeytinburnu Platformu - Kurucu Başkanı

Gsm ve WHATSAPP : 0532 - 344 05 12

www.zeytinburnutimes.com

[email protected]

Youtube : ZeytinKöy Tv.

Youtube: Huseyin ÇETİNER Tv

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2023, 18:17

Sarıyer Haber Gazetesi 1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11