banner56

Dedeler ve nineler Kız Kulesi’nde

14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde evlilikte 40 yılını doldurmuş 40 çift Kız Kulesi’ne gitti. Unutulmayacak bir gün geçiren dedeler ve nineler gençlere de mutlu bir evlilik için bir birlerine karşı saygılı olmaları ve birbirlerini karşılıklı sevmeleri çağrısında bulundu.

Dedeler ve nineler Kız Kulesi’nde
  Bağcılar Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinden anlamlı bir etkinliğe imza atarak evlilikte 40 yılını doldurmuş 40 çifti Kız Kulesi’ne götürdü. Bağcılar’dan otobüslerle yola çıkan dedeler ve nineler önce Kabataş’a geldi. Burada kendilerini bekleyen vapurla Kız Kulesi’ne geçen çiftler, unutamayacakları bir gün geçirdi. Pek çoğu ilk defa Kız Kulesi’ne gelen çiftler burada karşılıklı masalara oturarak, bir birlerine ne kadar çok sevdiklerini bir kez daha dile getirdi ve dedeler ninelere gül verdi.

AHMET SELÇUK İLKAN EN GÜZEL AŞK ŞİİRLERİNİ OKUDU


Programa, “Aşkların Şairi” olarak tanınan Ünlü Şair Ahmet Selçuk İlkan da katıldı. İlkan, bu kez, dillerden düşmeyen ve pek çoğu bestelenmiş şiirlerini dedeler ve nineler için okudu. Çiftlerle yakından ilgilenen İlkan, onların isteklerini de ekibiyle seslendirdi.

Farklı sebeplerden dolayı son yıllarda boşanma rakamlarında artışlar yaşandığına dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “TÜİK rakamlarına göre 2011 yılında 120 binin üzerinde çift boşandı. 2012’nin ilk 9 aylık döneminde ise yaklaşık 92 bin çift ayrıldı. Bunu ciddi bir problem olarak görüyoruz. Bağcılar Belediyesi olarak, aileyi güçlendirmeye yönelik yoğun çalışmalarımız var. Bugün de evlilikte 40 yılını geride bırakmış çiftlerimizi Kız Kulesi’ne getirerek, aslında, bu soruna dikkat çekmek istedik” dedi.

Ailenin toplumun çekirdeği olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Çekirdekte meydana gelecek bir bozulma toplumu da bozacaktır. Onun için bozulmayı önlemek için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

ÇİFTLERDEN GENÇLERE TAVSİYELER


47 yıllık evli olan Kadir ve Ziyneti Güler, uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyor olmalarına rağmen ilk defa Kız Kulesi’ne geldiklerini söyledi. “Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ediyoruz” diyen Güler çifti gençlere “Birbirinize karşı hoşgörülü olun” çağrısında bulundu. 43 yıllık evli Aysel ve İbrahim Işık çifti de Kızı Kulesi’ne ilk defa gelen çiftlerden… Işık Çifti de gençlere, “Birbirinizi karşılıklı ve Allah için sevin. O zaman hiçbir sıkıntınız kalmaz” dedi. 50 yıldır evli olan Sariye ve Kemal Yeşilyurt çifti de programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “5 çocuğumuz var. Karşılıklı, sevgi, saygı içerisinde çocuklarımızı büyüttük. Mutlu evliliğin sırrı, karşılıklı sevgi ve saygıdır” şeklinde konuştu.

Program kapsamında, “Bir yılda 40 yıl” özdeyişine atıfta bulunularak çiftlere ikinci 40 yıl için yastık hediye edildi. Etkinlik, hep bir ağızdan “Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek” şarkısı söylenerek sona erdi.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11