banner56

Çanakkale Yürüyüşçüleri Keşan’da Coşkuyla Karşılandı

Çanakkale Zaferi’nin 105. Yılında Bağcılar Belediyesi’nin öncülüğünde Çanakkale’ye yürüyen Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş ve beraberindeki sporcular, Keşan’da büyük bir coşkuyla karşılandı. Gümüş ve yol arkadaşlarını en iyi şekilde ağırlayan Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay, “Bu güzel günlerde bizim hep birlikteliğe ihtiyacımız var” dedi.

Çanakkale Yürüyüşçüleri Keşan’da Coşkuyla Karşılandı
 

Bağcılar Belediyesi’nin desteğiyle Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş ve beraberindeki iki sporcunun başlattığı “Şehitler yolunda Bağcılar’dan Çanakkale’ye” isimli yürüyüş devam ediyor. 2 Mart günü ellerinde Türk bayraklarıyla yola çıkan Saffet Gümüş, Süleyman Ay ve Medeni Ay, yürüyüşlerinin 7. Gününde Edirne’nin Keşan ilçesine ulaştı. Yürüyüşçüleri Keşan Mehmet Gemici Cennet Bahçesi önünde Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ile Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Andaç Gedik karşıladı.

Birlikteliğe ihtiyacımız var

Karşılama sonrası açıklama yapan Altay, “Tokat İlimizin Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Sayın Saffet Gümüş ağabeyimiz İstanbul’dan Çanakkale’ye varmak üzere 375 kilometre yolu Çanakkale Zaferimizin 105. yıldönümü nedeniyle yola çıktılar. 18 Mart günü şanlı bayrağımızı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a vermek suretiyle yürüyüşlerini sona erdirecekler. Bu güzel günlerde bizim hep birlikteliğe ihtiyacımız var. Türk milletinin daima nasibi zafer olsun ve öyle olacaktır inşallah. Kendilerine Keşan’a hoş geldiniz ve yolunuz daima açık olsun diyorum. Sayın belediye başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’nun da sizlere selam ve saygılarını iletiyorum” dedi.

Altay daha sonra Keşan Belediyesi’nin bir hediye çantasını Gümüş’e teslim etti. Altay’a teşekkür eden Gümüş ise “Sayın Lokman Çağırıcı’nın sizlere selamlarını iletiyorum. Kendisinin sponsorluğunda bu yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Gümüş de bir çerçeve içinde bir Türk Bayrağı’nı Altay’a hediye etti.

Gümüş ve beraberindekiler yürüyüşlerine 10 Mart 2020 Salı günü Keşan’dan ayrılarak devam edecekler. 17 gün sürecek 400 kilometrelik yolculuk 18 Mart günü Çanakkale Şehitler Abidesi’nde sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 10:43

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11