banner56

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Okuma Yazma Öğrenen 1508 Kursiyere Sertifika Verdi

Bağcılar’da “Okuma Yazma Seferberliği” programı kapsamında düzenlenen kurslarda başarılı olan 1508 kursiyere sertifikaları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katıldığı bir törenle takdim edildi. Başarı belgelerini verdiği kursiyerleri tebrik eden Bakan Kaya, “İlmin yaşı yok bugün bunu bu salonda da görüyoruz. Annelerimiz teyzelerimiz ninelerimiz okuma yazma öğrenmişler. Ne mutlu size. Öğrenmekten daha güzel ne olabilir?” dedi.

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Okuma Yazma Öğrenen 1508 Kursiyere Sertifika Verdi
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye çapında başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” programı kapsamında Bağcılar’daki okuma yazma kurslarına katılanlar için sertifika töreni düzenlendi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programa siyasetçisinden eğitimcisine kadar yoğun bir katılım oldu.

“İlmin yaşı yok bugün bunu bu salonda da görüyoruz”

Coşkulu bir şekilde karşılanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. İlmin yaşı yok bugün bunu bu salonda da görüyoruz. Annelerimiz teyzelerimiz ninelerimiz okuma yazma öğrenmişler. Ne mutlu size. Artık bundan sonra gazeteleri okuyacaksınız, çocuklarınıza kitap okuyacaksınız evlatlarınızın ödevlerine yardım edeceksiniz. Öğrenmekten daha güzel ne olabilir? Biz iktidara geldiğimizde ortaöğretimdeki okullaşma oranı yüzde 42’ydi şimdi tam iki katına çıktı ve yüzde 84’ü buldu. Ama bunu yeterli bulmuyoruz. İstiyoruz ki her bir evladımız okusun ve iyi bir geleceğe sahip olsun. Geleceğe en güzel şekilde bütün evlatlarımızın hazırlanmasını istiyoruz” dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ise “Bağcılar’da kurslarda eğitim görüp sertifika alan hemşehrilerimizi okuma yazmayla tanıştırdık. Artık modern dünyanın sunduğu imkanlar ayaklarının altına seriliyor. O açıdan bu durum çok sevindirici. Ancak okumanın yaşı olmadığı gibi mesleğin de yaşı yok herkese tavsiyem eğitiminize devam edin” şeklinde konuştu.

“Rabbim öğrendiklerimizle amel etmeyi nasip etsin”

Bağcılarda okuma yazma seferberliğinin 16 yıl önce başladığını söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Okuma yazma öğrenmeye yeni başlayan bir kişi hayata gözünü açan bir bebek veya gözleri ama olup da ameliyat olduktan sonra dünyayı gören insan gibidir. Rabbim öğrendiklerimizle amel etmeyi, vatana millete hayırlı nesiller yetiştirmeyi nasip etsin. Rabbim yolunuzu açık etsin. Hayatın her alanına katılma noktasında da gayretlerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Katılımcıları selamlayan AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “ Bu azmin zaferidir. Azmettiniz ve başardınız. Sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da eğitim süreciyle ilgili şu bilgileri verdi: “İlçemizde 5 Şubat tarihinden bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi, Bağcılar Belediyesi Kadın Aile ve Kültür Merkezi, Engelliler Sarayı, Kuran Kursları ile 38 okul olmak üzere 42 farklı yerde 209 kurs açılmıştır. Bu kurslardan 77’si erkek 1431’i kadın olmak üzere 1508 kursiyer belge almıştır. Şu anda 3455 kursiyerimiz eğitime devam etmekte olup 15 gün içinde toplam belgelerini vermiş olacağız”

“Karanlık bir odadan aydınlığa çıkmış gibiyim”

Protokol konuşmalarının ardından Bakan Kaya tarafından temsili olarak sahneye çağırılan 50 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Bakan Kaya, başarı belgesi verdiği kursiyerlere tek tek sarılıp tebrik etti.

Sertifikasını gözyaşları içinde alan Melike Durmuş’un şu sözleri salondaki herkesi duygulandırdı: “27 yaşındayım ve okuma yazmanın ne kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Okuma yazma öğrendikten sonra karanlık bir odadan aydınlığa çıkmış gibiyim. Elimden geldiği kadar da okumak istiyorum. Kendimi geliştireceğim ve çocuklarıma iyi bir anne olacağım. Eğitimli anne olmak daha bir başka güzel. İyi ki okuma yazma öğrendim. Bana bu mutluluğu tattıran herkese sonsuz teşekkür ederim”

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 10:40

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11