banner56

Dünyanın En İlginç Binalarından Birisi Bağcılar'da

Gazeteci Yazar ve AZİZ İSTANBUL'DAN REZİL İSTANBUL'a isimli kitabın yazarı Hüseyin Çetiner'in Basın Ekspres yolunda yapılan ucube binalar için kaleme aldığı makalesini yorumsuz olarak yayınlıyoruz.

Dünyanın En İlginç Binalarından Birisi Bağcılar'da
Değerli Okucularım Merhaba,

Bu fotoğrafını gödüğünüz bina Bağcılar ilçe sınırları içinde İSTOÇ'un tam karşısında Eylül 2009'da yaşadığımız sel felaketinde en çok hasar gören İkitelli Tır grajındaki suyun köprü altında çeçtiği zaman ilk ulaştığı yerde  yapıldı.,

Bu bina için Bağcılar Belediyesine yıllar önce bilgi edinme yasası kapsamında bir yazı yazarak hem dere yatağında hemde her gün yüzbinlerce aracın geçtiği bir köprüye sıfır olan yerde yapılan bina normal mi değil mi ? Köprümü yıkılacak ki buraya imar verildi diye soru sormuştum. 

Bağcılar Belediyesinden kısa bir yazı geldi. "Bina imar mevzuatına uygun yapılmıştır"  maşalllah ne kadar da deruni ve duyurucu bir cevap değil mi ?

Tabi  ilçe belediyelerinin başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) sopası,TOKİ ve EMLAK konut sopası var.  

Yani ilçe belediye başkanı İBB'ye baş kaldırırsa ilçesine İBB'nin hiç bir yatırımı gelmez.Yasalar o kadar belediye başkanına yetki vermiş ki her dediği kanun hükmünde. 

Aslında ilçe belediyelerine nüfusları oranında anakent belediyesi trafından hiç bir inisiyatif ve başkana yetki verilmeyip kaynaklar ilçe nüfuslarına göre başkan hangi partiye mensup olursa olsun hakkı olan kaynak her yılın belli bir gününde önceden anakent ve ilçe belediye başkanı tarafından planlanmış proje bedeli olarak aktarılmalıdır.

Kaynaklar bilmsel kriterlere göre ilçe belediyelerine aktarılsa muhtemelen Bağcılar Belediye başkanı Lokman Çağırıcı kendi ilçe sınırlarında kalan Basın Ekspres yolundaki dere içinde yapılan Ucube binalara karşı çıkardı. Çünkü burası ne kadar ıslah edilirse  edilsin bir dere yatağıdır. Ve su akar yolunu bulur gibi çok sağlam bir atasözümüz var.

Defalarca yazdım bir daha yazıyorum. Üç vakte kadar aşırı bir yağmur yapacak. İstanbu olarakl Eylü 2009'deki sel felaketi gibi yine bir fekaket yaşayacağız. Bunu bilmek ve tamin etmek için çok bilmeye gerek yok. Ata sözlerimize inanıyorsak dere yataklarında inşaat yapmazdık.

Daha bir kaç gün önce Ordu'da bir sel felaketi yaşadık.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyin dediği gibi SUÇ İKLİM DEĞİŞİKLĞİNİN diyecek çok devlet yetkilisi çıkacak.

Ama hepimiz biliyoruz ki suçu İklim değişikliğine atmaya gelene kadar Mahalle muhtarından tutun reis-i cumhura  kadar yüzlerce kişinin suça ortak olduğunu 10  yaşındaki çocuk da biliyor.

Bu fakir her gün sabah akşam IRZINA geçilen basın ekspreste geçiyor. Bu 70 'e yakın ucube gökdelenin yapılmasına ses çıkarmayan herkese hakkımı helal etmiyorum.

Belki şu an görevde iken bir şey diyemezler ama görev süresleri sona erince Basın Ekspres yolunda sınırı olan ilçe belediye başkanları burada bu konutların yapılması için ne tür baskılara mazur kaldıklarını anlatmalarını dilerim.

Eylül  2009'da sel felaketi yaşandığı zaman o vakit İBB başkanı olan Dr.Mimar Kadir Topbaş o zaman yaptığı konuşmada Basın Ekspres yolunda yapılan binalar tapulu ve ruhsatlı olsa bile yerle bir edeceğiz dediği halde daha sonra ne oldu da her birisi 30 veya 40 kat olan 70 tane gökdelene nasıl izin verildi ?

Necip Fazıl der di ki "Tefsiri yapılmamış her olay daime tazedir" diye birisi bütün çıplaklığı ile burada ve diğer yerlerde yaşanan imar rezaletlerini anlatmazsa bende yaşadığım sürece bu olayın peşini bırakmayacağım.

Yazıklar olsun rant uğruna halkın yaşamını tehlikeye atanlara diyerek bu kısmı şimdilik tamamlamak isterim...

NOT: Bahse konu foto bu haberde kullanılan fotodur...


Bağcılar Times / Hüseyin Çetiner  / 12 Ağustos 2018

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2018, 14:44

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11