banner56

Spastik engelli Esra herkesin takdirini topluyor

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda engelli kurs gören Esra Özbey, yaptığı desen çizimi doğaçlama çalışmalarıyla kabiliyetini ortaya koyuyor. Özbey’in, göz alıcı eserleri sunulduğu etkinliklerde alıcı buluyor.

Spastik engelli  Esra herkesin takdirini topluyor
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda 2011 yılından bu yana kurs gören engelliler ortaya koydukları eserlerle kendilerini ispat ediyorlar.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Yıllarca evlerinden dışarı çıkmaya korkan, arkadaşlık ortamından uzak kalan engellilerin hayatı, Engelliler Sarayı’ndaki kurslara başladıktan sonra değişti. 37 farklı branşta kurs gören engelliler kabiliyetlerini ortaya koyarak üretime katkı sağlıyorlar. Dört duvar arasında yaşamını sürdürürken Engelliler Sarayı’ndaki kurslara katılan spastik engelli Esra Özbey’in hayatı değişti. Kurslarda becerisiyle dikkat çeken Özbey, kısa sürede arkadaşlarıyla da kaynaştı. Özbey, ahşap boyama tekniğini öğrendi.

KABİLİYETİM ORTAYA ÇIKTI

Tek darbe veya Amerikan tekniği olarak bilinen tek vuruş ahşap boyama tekniğiyle desen çizimi yapan Özbey’in ürünleri dikkat çekiyor. Göz alıcı eserler ortaya koyan Özbey, duygularını şöyle dile getirdi:

“Engelliler Sarayı’na başlamadan önce hiçbir işe yaramadığımı düşünerek üzülüyordum. Kendimi bir tarafa atılmış eşya olarak görmeye başlamıştım. İlk başlarda çekingendim. Ancak, kurs hocalarımın yardımı ve desteğiyle kısa sürede ortama uyum sağladım. El becerimi geliştirdim. Yaptığım çalışmalar beğenildi. Desen çizimi doğaçlama çalışmalarımla herkesin ilgisini çeken ürünler oluşturdum.  Başkanımız Lokman Çağırıcı’ya bu güzel sarayı bizim hizmetimize sunduğu için teşekkür ediyorum. Sarayda kurs görüyorum, terapi oluyorum ve arkadaşlar ediniyorum. Moralim düzeliyor. Burada kendimi daha iyi hissediyorum.” 


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 23:41

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11