banner56

Atatürk Resimleri BKSM'de Sergileniyor

Cumhuriyet Bayramı kutlaması çerçevesinde, Atatürk resimlerinin yer aldığı sergi Boğaziçi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Sergiyi gezmeye gelen vatandaşlarla birlikte Atatürk resimlerini inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 29 Ekim kapsamında düzenlenen sergide yaptığı konuşmada: "Cumhuriyet bir yaşam biçimine dönüştürülerek benimsenmeli. Bunu yapabildiğimiz ölçüde biz de görevimizi yerine getirmiş oluruz" mesajı verdi.

Atatürk Resimleri BKSM'de Sergileniyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı en kıymetli miraslardan biri olan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının üçüncü günü Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Sarıyer Belediyesi kursiyerleri tarafından hazırlanan “Atatürk Resimleri Sergisi” ile devam eden etkinliğe toplam 9 sanatçı birbirinden farklı eserleriyle katıldı. 15 Atatürk fotoğrafı, 2 nakış üzerine işlenmiş siluet, 3 cam altı boyama tekniği çalışması, 5 kâğıt rölyef, 38 karakalem, sulu boya ve yağlı boyadan oluşan toplam 48 eserlik sergiyi 30 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

CUMHURİYET VE ATATÜRK’ÜN ANLAŞILMASI GEREKİYOR

Sergiyi görmeye gelenler arasında olan Başkan Şükrü Genç, “Sarıyer Cumhuriyet Bayramı’nı sıradan bir bayram gibi kutlamak yerine, hissettiği gibi kutluyor” dedi. Konuşmasında bedeller ödenerek kazanılmış bir ülkede olduğumuzu unutmamamız gerektiğine vurgu yapan Genç sözlerini şöyle tamamladı: Atatürk’ü yâd etmek çok önemli. Bu sergi Sarıyerli sanatçıların fırçalarının yansıması ile oluşan önemli bir sergi. Böyle bir döneme denk gelmesi üzücü tabi. Sergiler ziyaretçileri ile önem kazanır. Ama pandemi dolayısı ile insanlar daha temkinli artık. Ben sergiye emek veren, eserleriyle katkı sunan herkesi kutluyorum. Cumhuriyetin ve Atatürk’ün anlaşılması gerekiyor. Bir ülkenin bağımsızlığının ve sonraki yaşamlarının ülke, ulus olabilmelerinin sorumluluğunun algılanması gerekiyor. Cumhuriyet bir yaşam biçimine dönüştürülerek benimsenmeli. Bunu yapabildiğimiz ölçüde biz de görevimizi yerine getirmiş oluruz.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2020, 12:07

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11