banner56

Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Suntay’dan Açıklama

Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Can Suntay, “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” konusunda bir açıklamada bulundu.

Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Suntay’dan Açıklama

İşte O Açıklama

“Son 10 yıldır kamuoyunu meşgul eden Kıdem Tazminatlarının kaldırılması hususunun, salgının ve yükselen döviz kurunun oluşturduğu bu zor koşullarda işçi sınıfının gündemine yeniden getirilmek istendiğini üzüntü ve şaşkınlıkla karşılamaktayız

Çıkarılan kanunların tüm işletmelerin iş yapısını değiştireceği görmezden gelinmektedir. Sosyal devlet yapısının işlevliğinin zor ekonomik koşullarda ne derece önemli olduğunun göründüğü bir dönemden geçiyoruz. Salgın dolayısıyla tüm hastaneler salgın hastanesi statüsüne yeniden geçmiş bulunmakta ve bu imkanlardan faydalanabilenler ancak sigortalı olarak çalışanlar olabilmektedir. İşveren kesiminin son zamanlarda almış olduğu birçok teşvike rağmen, belirsiz süreli işçi çalıştırma ve kıdem tazminatları haklarını ortadan kaldıracak, rahatça işten çıkarılmasına imkan verecek bu değişikliklerde ısrarcı olunmasının çalışma şevki, aidiyet olgusu, üretimde verimlilik ve iç cephede birlik ve beraberliği bozucu yönleri olacağı aşikardır.

“Bu kanunu çıkarmak isteyenlerin kendilerinin de birer işçi ve emekçi olduklarını unutmuş kişiler olduğunu düşünüyoruz. Ülkenin zor koşullarda ayakta kalmaya çalıştığını işçiler de görmekte ve bunu derinden hissederek yaşamaktadır. Ülkenin tehditlerden uzak daha müreffeh zamanlara kavuşmasına tartışmasız işçi sınıfı önderlik edecek ve katkıda bulunacaktır. Ülkeyi kalkındıracak olan, kültürü yaşatacak olan, Cumhuriyet ilkelerini ayakta tutanların, hayatı yaşanabilir kılanların işçiler ve emekçiler olduğu unutulmamalıdır.”

Bu kanunu çıkarmak isteyenler, işçinin onuruyla ürettiği, üretirken hak ettiğini kazanmaya çalıştığını, gelecek hayali kurduğu, çocuğunu evlendirdiği ve en önemlisi kazancıyla bir yuvayı ayakta tutmaya çalıştığını unutmamalıdır. İstihdam yaratma adına atıldığı düşünülen bu adımlar, herkesin iş hayatında onuruyla çalışıp hak ettiği çalışma imkanını elinden alacak bir uygulama olacaktır.”

Bu yanlıştan ivedi bir şekilde geri dönülmesini ve işverenlere bu zor koşullarda başka alanlarda sağlanacak teşvikler verilmesini rica ve temenni ediyoruz.

"İlgili kanun yasalaşması durumunda aşağıdaki çözüm önerileri ve eklemelerin mutlaka yapılmasını arz ediyoruz:

⁃ Yasa önerisine bir madde eklenerek, işveren tarafından belirli iş sözleşmesi kapsamına alınan işçilerin kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, iş güvencesi ve işe iade davası haklarını kaybetmeyeceklerinin hükme bağlanması.

⁃ Yasa önerisine, kısmî zamanlı veya kısmî süreli çalışma düzenine geçirilen işçilerin kıdem tazminatlarının en son tam zamanlı veya tam süreli çalışma sırasında en son aldığı ücrete göre hesaplanacağı yolunda bir fıkra eklenmesi.

⁃ İşçinin prim gün hesabında kaybını önleyecek bir hükmün yasa önerisine eklenmesi.

Mesut Can Suntay

Vatan Partisi

Sarıyer ilçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 14:40

Nurettin KOÇ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11