banner56

“Tecrübenizden Faydalanmak İstiyoruz”

Atlantik Okyanusu ile Akdeniz'e kıyısı bulunan Kuzey Afrika ülkesi olan Fas’ın, Titvan şehri Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Boukhabza, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Bağcılarla kardeş şehir olmak istediklerini belirten Boukhabza, “Türkiye’nin bilgi ve birikiminden faydalanmak istiyoruz.” diye konuştu.

“Tecrübenizden Faydalanmak İstiyoruz”
Fas’ın kuzeyinde yer alan tarihi ve turistik zenginliğiyle tanınan Titvan şehri Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Boukhobza, beraberindeki heyetle birlikte Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Kuzey Afrika ülkesi olan Fas’ın tarihi zenginliklerini anlatan Boukhabza, ülkenin kuzeyinde kalan 320 bin nüfuslu Titvan’ın antik Roma ve Ortaçağ dönemlerine ait zengin bir tarihi mirasa ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Kentin Fas’ın kuzeyinde Akdeniz’e paralel uzanan Rif dağları sırasına ait Derse dağının eteğinde, M.Ö 3. Yüzyılda Kartacalılar’ın bir ticaret merkezi olduğunu ve daha sonra Romalılar tarafından tahrip edilen tarihi Tamüda şehrine 8 km mesafede Martil ırmağı kıyısında kurulduğunu belirten Boukhabza, kentin çarşılarında dünyaca ünlü Fes Porselenlerinin atölyelerinin olduğunu belirtti. Boukhabza, şunları söyledi: “Zengin kültürel ve tabiat varlıklarına sahip bir kentimiz var. Eski ve yeni şehir diye tanımlanan kentimizde tarihi değeri olan camiiler ve saraylar var. Her yıl binlerce turist ağırlıyoruz. Kentimizde çok sayıda Türk vatandaşı da yaşıyor. Turistleri modern oteller ve kafelerimizde ağırlıyoruz. İki Müslüman ülkenin şehri ve ilçesi olarak el ele verip zenginliklerimizi yatırımlara dönüştürebiliriz. Bu amaçla Türkiye’nin de bilgi ve tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Bu anlamda ziyaretimizin faydalı olduğuna inanıyorum.”

BAŞKAN ÇAĞIRICI PROJELERİ ANLATTI

Türkiye ile Fas arasında yüzlerce yıllık derin ve güçlü ilişkiler bulunduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise siyasi ve iktisadi alanda önemli başarılar elde ettiğini belirti. Titvan’ın gelişen ekonomisi ile Türk yatırımcılar tarafından da ilgi gördüğünü kaydeden Çağırıcı, “Sayın Ahmet Boukhobza’nın ziyaretinden dolayı çok mutlu oldum. İnşallah birlikte ortak projeleri hayata geçirebiliriz. Şehirleşme adına birbirimizin zenginliklerinden faydalanabiliriz.”

Başkan Çağırıcı ziyaret sırasında ayrıca Boukhobza’ya, başta Engeliler Sarayı, Nostalji Bahçeleri, Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi gibi birçok proje hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çağırıcı, Titvan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Boukhobza’ya teşekkür etti.  

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 13:33

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11