banner56

Sahnenin Yeni Sahipleri

Tiyatro Okulu’nda iki yıl boyunca sahne, diksiyon, pandomim, halk oyunları, geleneksel tiyatro, dramaturji ve sinema kursu aldıktan sonra mezun olan öğrenciler sertifikalarını düzenlenen törenle aldılar.

Sahnenin Yeni Sahipleri
Tiyatro Sanatçısı Ulvi Alacakaptan’ın Sanat Yönetmenliğini yaptığı Bağcılar Belediyesi Tiyatro Okulu 2004 yılı mezunlarını verdi. Başarılı bir çalışma sezonunun ardından deneyimli hocalar eşliğinde oyunculuk bilgilerini ve kabiliyetlerini geliştiren öğrenciler sertifikalarını aldılar.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet programında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, sanatın ve sanatçıların bir toplumun gelişmesinde önemli rol oynadıklarını ifade etti. “Yaşayan Tarih” olarak adlandırdığı Ulvi Alacakaptan ile ekibine teşekkür eden Başkan Çağırıcı, 2007 yılında kurdukları BBTO’dan mezun olan yüzlerce öğrencinin oyunculuğa adım attığını kaydetti.

Önceki dönem mezun olan birçok öğrencinin tanınmış dizilerde rol aldığını da hatırlatan Çağırıcı, öğrencilere hitaben şunları söyledi: “Eğitim kadromuz usta ve değerli hocalardan oluşuyor. Çocuklarını bizlere emanet eden velilerimize teşekkür ediyorum. Sizlerin yetişmesine katkı sunan hocanız Ulvi Alacakaptan başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.”

Programda, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula öğrencilere sertifikalarını verdiler. Tören sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

İKİ YIL BOYUNCA SIKI ÇALIŞARAK SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDILAR

Kursiyerlere, değişik branşlarda üç ayrı sınıfta 7-11, 12-15 ve 16 yaş ve üzeri gruplar halinde kurs verildi. Büyük yaş gruplarına yönelik sahne, diksiyon, pandomim, halk oyunları, geleneksel tiyatro, dramaturji ve sinema dersi verildi. İki yıl boyunca dört dönem sonucunda kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika almaya hak kazandı
 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 09:55

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11