banner56

‘Osmanlı ’da Engelli Olmak’ Paneli

Osmanlı Devleti’nin 716. Kuruluş yıldönümü kapsamında Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda “Osmanlı Haftası ve Osmanlı’da Engelliler” konulu panel düzenlenecek.

‘Osmanlı ’da Engelli Olmak’ Paneli
AK Parti 23. Dönem Milletvekili, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Sezai Balcı ile Orhan Osmanoğlu’nun konuşmacı olarak katılacağı panelde Osmanlı Devleti’nin engellilere yönelik uygulamaları anlatılacak. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı bir ilke daha ev sahipliği yapacak. Bağcılar Belediyesi ile Beyazay Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Osmanlı Haftası ve Osmanlı’da Engelli Olmak’ konulu panelde Osmanlı Devleti’nin engellilere yönelik uygulamaları konuşulacak.
5 milyon kilometrekarelik toprağa 623 yıl boyunca sahip olan Osmanlı Devleti, askeri, siyasi ve iktisadi gücünün yanı sıra sosyal hayatta da örnek uygulamaları hizmete sunmuştu. Engellilere yönelik yaklaşımlarıyla da dikkat çeken Osmanlı Devleti, Avrupalılara da örnek olmuştu. Manevi değerlere önem veren Osmanlı Devleti, özellikle engelli bireylere hassas davranmıştı. Osmanlı Devleti’nin o dönem hiçbir ülkede olmayan engellilere yönelik uygulamalarının tartışılacağı panele Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti 23. Dönem Milletvekili ve Türkiye Beyazay Genel Başkanı Lokman Ayva, Darülaceze Başkanı Dr. Aylin Çiftçi, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai Balcı ile Osmanlı ailesinden Orhan Osmanoğlu konuşmacı olarak katılacak.
27 Ocak 2015 tarihinde düzenlenecek panel saat 12.30’da başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 11:03

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11