banner56

Engelli sporcular İstanbul Maratonu’na hazırlanıyor

Vodafone 36. İstanbul Maratonu'na katılan Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü atletleri, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da büyük başarılar elde etti. Toplam 42 kilometrelik yarışta Bağcılarlı yedi sporcu koştu. Aldıkları derece ile de Türkiye’yi onlar temsil ettiler.

Engelli sporcular İstanbul Maratonu’na hazırlanıyor
Maraton sonunda Tekerlekli sandalye bayanlar kategorisinde Zübeyde Süpürgeci birinci olurken, Hamide Kurt ikincilik ödülünü aldı. Tekerlekli sandalye Erkekler kategorisinde de Ömer Cantay üçüncü oldu.

Yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişinin katıldığı Vodafone 36. İstanbul Maratonu'na Bağcılar Belediyesi Engelliler spor Kulübü 4’ü bayan 3’ü erkek olmak üzere toplam yedi sporcuyla katıldı. Maratonda ter döken sporculardan üç engelli atlet dereceye girmeyi başardı.
İstanbul Maratonu’nda Tekerlekli sandalye bayanlar kategorisinde Zübeyde Süpürgeci birinci olurken, Hamide Kurt ikincilik ödülünü aldı. Tekerlekli sandalye Erkekler kategorisinde de Ömer Cantay üçüncü oldu.

“ENGELLİ SPORCULARIMIZ BİZİ GURURLANDIRDI”


Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılarlı engelli sporcuların yurt içinde ve yurt dışında başarılı sonuçlar aldığını ifade etti. ‘Bağcılar’da evine mahkum engelli kalmasın’ diyerek yola çıktıklarını belirten Başkan Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki kursiyer engellilerin sosyal ve kültürel başarılara imza attıklarını ifade etti.

Çağırıcı, "Onlar, katıldıkları yarışmalardan altın madalyalarla dönüyorlar. Hemşehrilerimi İstanbul Maratonu'nda da gösterdikleri başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Maraton'a katılarak engellilerin neleri başarabileceklerini bir kez daha göstermiş oldular. Onlara desteğimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.
 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 10:34

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11