banner56

Çağırıcı, Projelerini Tanıttı

Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Çağırıcı; "Projesini hazırladığımız Bağcılar Meydanı, sahip olduğu 55 bin metrekarelik alanla İstanbul'un en büyük meydanı olacak.

 Çağırıcı, Projelerini Tanıttı
Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı, "Projesini hazırladığımız Bağcılar Meydanı, sahip olduğu 55 bin metrekarelik alanla İstanbul'un en büyük meydanı olacak. Bugün 35 bin metrekare olan meydan, kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden düzenlenecek. Yolların yer altına alınmasıyla meydan 55 bin metrekareye çıkarılacak. 1250 araçlık otopark yapılacak" dedi.
Çağırıcı, Wyndham İstanbul Petek Hotel'deki basın toplantısında, 2023 vizyonuyla ilgili projelerini slayt ve animasyon eşliğinde anlattı.

1992 yılında ilçe statüsü kazanan Bağcılar'ın mimari, sosyal ve kültürel anlamda büyük bir değişim ve dönüşüm geçirdiğini ifade eden Çağırıcı, engellilere yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi verdi.

Engellisi mutlu olmayan bir yerde huzurdan bahsedilemeyeceğini ifade eden Çağırıcı, şu ana kadar 5 bin engellinin yararlandığı Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda 30 branşta kurs verdiklerini söyledi. Engellileri meslek sahibi yaptıklarını da belirten Çağırıcı "kekemelik" sorununu da tedaviyle çözdüklerini söyledi.

İlçede 30 bine yakın çocuğa da 13 Bilgi Evi'nde hizmet verildiğini kaydeden Çağırıcı, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 68 noktada Wi-Fi ile güvenli ücretsiz internet hizmeti sunduklarını belirtti.


Bağcılar'da ulaşım

Avrupa otobanı ve havaalanı aksı üzerindeki Bağcılar'da, kentsel dönüşüm ile otopark meselesini çözeceklerini iddia eden Çağırıcı, 30 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalmasına rağmen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hız kesmeden devam ettiğini söyledi. İlçede proje kapsamında cami ve okulları yenilediklerini ve emlak fiyatlarının artış gösterdiğini belirten Çağırıcı, "İlçemizde 100 bin lira olan daireler yenilenince 350 bin lira ediyor" ifadelerini kullandı.

İlçede 4 metro ve 1 tramvay hattıyla yakın gelecekte trafik meselesini çözmüş olacaklarını da anlatan Çağırıcı, Kirazlı-Metrokent metro hattının hizmete açıldığını belirtti. Çağırıcı, Mahmutbey-Mecidiyeköy metro hattı sözleşmesinin de imzalandığını söyledi.


Bağcılar Meydan Projesi

Yeni dönemde projelerle hizmet vermeye devam etmek istediklerini anlatan Çağırıcı, İstanbul'un en büyük meydanı olarak hazırlanan 55 bin metrekarelik alana inşa edilecek olan Bağcılar Meydan Projesi ile ilgili bilgi verdi.

Meydanın çevresindeki yolları yerin altına alacaklarını ve altına da 1250 araçlık bir otopark inşa edileceğini belirten Çağırıcı, ayrıca Bağcılar Meydanı'nın çevresindeki binaların da 8'er kat olarak aynı tarzda düzenleneceğini ifade etti.



Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Projesini hazırladığımız Bağcılar Meydanı, sahip olduğu 55 bin metrekarelik alanla İstanbul'un en büyük meydanı olacak. Bugün 35 bin metrekare olan meydan, kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden düzenlenecek. Yolların yer altına alınmasıyla meydan 55 bin metrekareye çıkarılacak. 1250 araçlık otopark yapılacak. Meydandaki camiyi yıkacağız onun yerine köşeye taş cami yapacağız. Meydana bakan binalarda siluet çalışması yapılacak."

Basın mensupları için "Medya Park" Projesi

Bağcılar'da basın mensupları için önemli bir projeyi de hayata geçireceklerine dikkati çeken Çağırıcı, Yüzyıl Mahallesi'ne Medya Park'ı inşa edeceklerini söyledi.


"Ulusal basınımızın büyük bir kısmı yayınlarını Bağcılar'dan gerçekleştiriyor. Medya mensubu ve hemşehrilerimiz için yapacağımız parkımız, balon şeklindeki kafeteryası ile sıra dışı bir park olacak. İçerisinde radyo ve televizyon stüdyoları, sosyal tesisler, yürüyüş ve oturma alanlarının da yer alacağı Medya Parkı'nda basın mensupları için hem dinlenme hem de çalışma ortamı sunacağız."

Yeni dönemde de 1500 kişilik açılır kapanır tavanlı amfitiyatro projelerinin olduğunu anlatan Çağırıcı, 60 milyon lira değerinde bir "Bilim Merkezi ve Planetaryum yapacakların kaydetti. Çağırıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilim Merkezi, 200 bin metrekare botanik park, spor kompleksleri, semt havuzları, uluslararası kongre merkezi, 200 bin metrekare kent parkı, Mahmutbey köy içi parkı ve sosyal tesisi, elma bahçesi ve sosyal tesisi, Plevne Parkı ve Balkan Anıtı önemli projelerimiz arasında yer alıyor. Bağcılar Bilim Merkezi tasarlanırken de fonksiyonlar ve içeriği düşünülerek, Güneş ve gezegenleri simgeleyen bir yerleşim planladık. Planetaryumun önünde geniş bir avlu bulunacak. İçinde otopark, konferans salonları olacak."

Çağırıcı, yeni dönemde en önemli projelerinden birisinin belediye hizmet binası inşa etmek olacağını belirterek, "Güneşli Mahallesi'nde inşa edeceğimiz yeni belediye binamız da 23 bin metrekarelik alana sahip olacak. Bunun 6 bin metrekaresi hizmet binası, geri kalanı da yeşil alan olacak" dedi. - İstanbul 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11