banner56

Bedensel Engelli Senem, Bakan Müezzinoğlu'nu Duygulandırdı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nın açılışını yaptı.

Bedensel Engelli Senem, Bakan Müezzinoğlu'nu Duygulandırdı
 Bedensel engelli Senem Ünal’ın okuduğu şiirle duygusal anlar yaşayan Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin kaderiyle oynanmak istendiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Birçok oyunun peşinde koştunuz ama başaramadınız, başaramayacaksınız” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı ile Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Yardım İstasyonları’nın da aralarında bulunduğu 6 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda gerçekleşen program, İstiklal Marşı’nın işaret diliyle okunmasıyla başladı. Engellilerin oynadığı yöresel halk oyunları ise büyük beğeni topladı.

Programda bedensel engelli Senem Ünal, kendi yazdığı ‘Karınca’ şiirini okudu. Okuduğu şiiriyle salonda bulunanlara duygusal anlar yaşatan Senem, yazdığı şiir kitabını Bakan Müezzinoğlu’n hediye etti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gözlerini silerek, hediye edilen kitabı aldı.Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada AK Parti iktidarının engellilere yönelik yaptıkları hizmetleri anlattı. Senem Ünal’ın şiiriyle duygulandığını belirten Bakan Müezzinoğlu, güzel bir gelecek için birlik vurgusu yaptı.

“HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL”

Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yılı nedeniyle Çanakkale şehitlerini anan Bakan Müezziinoğlu, “O ruhu bu milletle beraber geleceğe taşıyacağız. Çanakkale ruhunu unutturmak isteseler de unutmadık, unutmayacağız” diye konuştu.

AK Parti’nin kuruluşunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği bir sözü hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, “Bu millete partinin kuruluşunda verdiği bir söz var. ‘Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi olmayacak’ dedi. Hangi alana bakarsak bakalım hiçbir şey eskisi gibi değil. Hayaller olanlar asla uyumazlar. Biz rüyalarımızda vatandaşlarımızı görüyoruz. Hasta, hastane görüyoruz. Gelecek büyük Türkiye görüyoruz. Dünya da ne varsa benim insanım da onu görecek diyen bir anlayışın mensubuyuz” şeklinde konuştu.

“EY TUZAKÇILAR BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Türk milletinin kendine yönelik yapılan bütün oyunları bozduğunu belirterek, “Bu saraylar size olan borcumuzun ödenmesidir. Karşısına beklediğimiz tek şey duadır. Bu günlerde de bu milletin kaderiyle oynamak isteyenler var. Geleceğimizin, gençlerimizin kaderiyle oynamak isteyenler var. Bu oyunu birlikte bozacağız. Ey tuzakçılar, darbeciler, ey bu milletin medeniyet zenginliğinden nasibini almamış olanlar, ey milli iradenin hak ve hukukuyla çelik çomak oynayanlar artık oynayamayacaksınız. Çünkü AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan ve millet var. Bu milletle beraber bütün oyunlarınızı bozduk. Birçok oyunun peşinde koştunuz ama başaramadınız,

başaramayacaksınız” dedi.

“RABBİM MİLLETİNE ENGELLİ BAKAN ÖZÜRLÜ YÖNETİMDEN KORUSUN”

Engelin ne zaman geleceğinin belli olmadığını belirten Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük duam Rabbim hangi koşullarda olursa olsun yaşama engelli bakmaktan bizi korusun. İnsanına engelli bakan sağlıklı görünenlerden, hayata engelli bakan, milletine engelli bakan özürlü yönetimlerden bu ülkeyi ve milleti korusun.”

Canlı yayınlarla tesislerin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu, iktidarı eleştirenlerin yapılan hizmetleri rüyalarında bile göremediklerini belirterek, “Ama artık onlar da uyanacaklar” dedi.

“BAĞCILAR’DA EVDE BİR TEK ENGELLİ KALMADI”

Bağcılar Belediye Başkanı ve AK Parti Bağcılar Belediye Başkan Adayı Lokman Çağırıcı ise yaptığı konuşmada, ilçede öncelikle sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Başkan Lokman Çağırıcı şunları söyledi; “Geçen seçimde ‘Sen Bağcılar’sın büyük düşün’ demiştik. Ülkemizde bir hamle başlatılmıştı. Bugün büyük düşünmenin onur ve gururunu yaşıyoruz. İnsan yüzünde Allahın yarattığı en kutsal varlık olarak gördük. Bağcıların hılı ir süreç yaşamasının temeli bağcıları Bağcılar’da yaşayan insanlarla yönetmek oldu. Bağcılar’da mutlu yuva, huzurlu toplum diye yola çıktık. Mutlu bir Bağcılar’ı hep hedefledik.”

AK Parti’nin engellileri hayata kazandırdığını belirten Lokman Çağırıcı, “Engelliler önceden sokağa çıkamaya utanıyordu. Bağcılar’da evde bir tek engelli kalmadı. Engellileri geçmişte mafya rolünde oynatanlar utansın, biz değil” dedi.

Bağcılar’da hizmetlerin devam edeceğini belirten Çağırıcı, ilçeye İstanbul’un en büyük meydanını yapacaklarını belirterek, ayrıca 200 bin metrekare bölge parkı ve botanik bahçeyi de Bağcılar’a kazandıracaklarını söyledi. Programın ardından Başkan Çağırıcı, Bakan Müezzinoğlu’na hediye takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11