banner56

“Yetim Ve Öksüz Minikler Duygulandırdı”

Bağcılar’da sosyal sorumluluk projesi olarak hizmete sunulan VEFA-YET-Koruyucu Yetim Destek Projesi kapsamında düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan annelere sertifika, yetim ve öksüz çocuklara da diplomaları verildi.

“Yetim Ve Öksüz Minikler Duygulandırdı”
 Tören sırasında şiir okuyan, sema gösterisi sunan, mehter konseri veren ve tiyatro oyunu canlandıran minikler, salonu dolduran davetlilerden alkış topladı. Bazı davetlilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar’da yetim ve öksüz çocuklar ile annelerin eğitimine yönelik sosyal sorumluluk projeleri başarıyla sürdürülüyor. VEFA-YET-Koruyucu Yetim Destek Projesi kapsamında değişik branşlarda açılan kursları başarıyla tamamlayan anneler ile sportif ve kültürel faaliyetlere katılan yetim ve öksüz çocuklar sertifika sahibi oldu.

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’ndeki Sertifika Töreni’nde konuşan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, herkesin kendi ilçesini büyük bir aile olarak düşünmesi gerektiğini vurguladı. Çakır, “Hiçbir ferdi derdi ve kederi ile baş başa bırakmamalıyız. Bu proje de sonuca varıncaya kadar devam edecektir. Çocuklarımız ve anneler kurslarda öğrendiklerini yaşamlarında da uygulayacak.” dedi.

“3 BİN ANNE VE 10 BİN ÇOCUĞUMUZA HİZMET VERİYORUZ”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Projenin amacının Bağcılar’da yaşayan eşini kaybetmiş 3 bin anne ve bu annelere ait 10 bin civarındaki yetim çocuğun rehabilitasyonu olduğunu ifade etti. Çocukların her türlü zararlı etki ve olumsuzluklardan korunarak topluma kazandırılmalarını sağlamak için çalıştıklarını belirten Çağırıcı: “Proje, farkındalık oluşturarak yetim çocukların ve annelerinin dayanışma ve paylaşma duygusunun gelişmesine katkı sağlıyor.” dedi.

Yıllardır Ramazan ayının sonlarına doğru Yetimler Gecesi düzenlediklerini hatırlatan Çağırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan Bayramı öncesi, hayırseverlerimizin desteğiyle ilçemizdeki 22 mahallede yaşayan öksüz ve yetim çocuklarımıza bayramlık kıyafet hediye ediyoruz. Geçtiğimiz Ramazan ayındaki Yetimler Gecemizde, 1.200 yetim ve öksüz kardeşimizi sevindirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadık. Arnavutluk’taki iftar programlarında da 2 bin yetim çocuğun hayırseverlerin katkısıyla giyindirilmesine vesile olduk.”

“BÜYÜKLER, MİNİKLERİ ALKIŞLADI”

Programda yetim çocukların sunduğu sema ve halk oyunları gösterisi ve mehter konseri alkış toplarken, okudukları şiirler de izleyenleri duygulandırdı. Miniklerin müzikli tiyatro gösterisi de ilgiyle izlendi. Yine VEGA-YET’in etkinlikleri sinevizyondan izletildi. Program sonunda kursu başarıyla tamamlayan anneler sertifika, çocuklar da diplomalarını Çakır, Çağırıcı, Halk Eğitim Müdürü Ömer Azmi Torun ve muhtarların elinden aldı. Ayrıca kursiyerlere ders veren öğretmenlere de çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 14:17

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11