banner56

Yazar Barbarosoğlu: “Türkiye’nin İyilik Haritasını Çıkarıyoruz”

Yazar Fatma Barbarosoğlu, dergi röportajlarında güzel insanların hikayelerini okuyucuya sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’nin iyilik haritasını çıkarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yazar Barbarosoğlu: “Türkiye’nin İyilik Haritasını Çıkarıyoruz”
 Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşi programına konuk olan Yazar Fatma Barbarosoğlu, röportaj yaptıkları Macar asıllı Halime Hanım’ın güzel bir örnek teşkil ettiğini kaydetti. Röportajlarında güzel insanların hikayelerini sunmaya çalıştıklarını belirten Barbarosoğlu, “Türkiye’nin iyilik haritasını çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi. Yaptıkları röportajlarda yalnızlık hissinden kurtulduklarını kaydeden Barbarosoğlu, şöyle konuştu:

Bağcılar Times Haber Merkezi

“Macar asıllı Halime Hanım, 33 yaşında. Hidayete ermiş, din ve ilim öğrenmek için çaba sarf ediyor. Budapeşte’de dersler veriyor. Türkiye’de yaptığı gözlemlerden yola çıkarak, “Ülkenizde insanlar ya bekliyor ya da sürekli yemek yiyor’, diye bir eleştiride bulunuyor. Haksız mı? Biz niçin hep hayatı erteliyoruz. Bu yüzden okuyucuya ulaştırmak için röportajlar yaparak hayatı ertelemiyoruz. Çarpıcı hikayeleri gözler önüne seriyoruz.” şeklinde konuştu.

Konya’da evinde tek başına yaşayan 65 yaşındaki bir nine ile röportaj yapacaklarını da ifade eden Barbarosoğlu, “1950’li yıllarda, İlim sahibi bir aileden olan kadın, gelin olarak gittiği evde sıkıntılar yaşamış. Hayvanların sütünü sağmaya başlamış. Çok zor şartlarda yaşamış. Evin tüm işlerini yapmış. Ziyarete gelen annesi onun bu halini görünce evine döndükten sonra vefat etmiş.”

“GAYESİ OLAN İNSANLARIN HAYATLARINI KALEME ALIYORUZ”

Gayesi olan insanların hayatını kaleme aldıklarını belirten Barbarosoğlu, köşe yazarlığı yaptığını belirterek, hayattan dersler çıkardığını da ifade etti. Barbarosoğlu, kendisine yöneltilen bir soru üzerine de şunları söyledi:
“Hiç kimse için dini zayıf ya da dini kuvvetli demeyin, iman faslı zor bir iştir. Allah (c.c.), imanımızı üzerimizden bir gömlek gibi imanımızı çıkarır. Hiç kimseye imanı zayıf kelimesini kullanmayalım.”

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 14:52

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11