banner56

Milli Güreşçi Kayaalp: “Hamza Ve Şeref Abilerimi Örnek Aldım”

Bağcılar Belediyesi’nce düzenlenen Spor Söyleşi’leri programına konuk olan Dünya Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Hamza Yerlikaya ve Şeref Eroğlu gibi güreşçi ağabeylerini örnek alarak başarıya ulaştığını söyledi.

Milli Güreşçi Kayaalp: “Hamza Ve Şeref Abilerimi Örnek Aldım”
 Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nde düzenlenen ve moderatörlüğünü Bahadır Çokişler’in yaptığı Spor Söyleşileri Programı’na konuk olan Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, öğrencilere güreş yaşamındaki bilgi ve tecrübelerini anlattı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Altı yaşından itibaren dünya şampiyonluğunu hedeflediğini anlatan Kayaalp, yaşıtlarına göre iri yapılı olduğu için o zamanlar 5-10 kilo daha ağır geldiğini kaydetti. Kayaalp, “Güreşirken onları yıkıyordum. Üç-beş kişi olmaları fark etmiyordu. Öğretmenlerim, ‘büyüdüğünde ne olmak istiyorsun?’ diye sorduğunda güreşçi olacağımı söylerdim.” dedi. 

Ailesini ikna etmekte zorlandığını da belirten Kayaalp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ailem güreşçi olmamı istemiyordu. Büyüyünce madalyalar alacak kadar iyi bir güreşçi olacağıma inanmıyorlardı. İnat ettim ve güreş yaşamıma adım attım. Şimdi 25 yaşındayım ve 25 madalya sahibi oldum.”

Girdiği seçmelerde kendisinin yedeğe yazıldığını kaydeden Kayaalp, ancak çok çalışarak hak ettiği yere geldiğini kaydetti. 10 yaşına kadar köyde büyüdüğünü ve güreş tekniğini iyi bilmediğini de anlatan Kayaalp, her zaman dünya ve olimpiyat şampiyonu ağabeyleri Hamza Yerlikaya ile Şeref Eroğlu’nu örnek aldığını, onların başarılarına ulaşmak için çok çalıştığını söyledi. Kayaalp, “Şampiyon ağabeylerimiz benim idolüm oldu. Madalyalı fotoğraflarına bakıp imreniyordum. Onlar gibi olabilir miyim, diye düşünüyordum.” diye konuştu. 

“ENGELLERİ ÇOK ÇALIŞARAK VE İNANARAK AŞTIM”

Yıldızlar ve gençlerde güreştiğini anlatan Kayaalp, çok çalışarak katıldığı dünya ve Olimpiyat şampiyonalarında madalyalar kazandığını söyledi. Güreş yaşamında önüne çıkan engelleri çok çalışarak ve inanarak kazandığı başarılarıyla aştığını ifade eden Kayaalp, sözlerini şöyle sürdürdü:”Katıldığım kampta Hamza Yerlikaya ile Şeref Eroğlu ağabeylerimi daha iyi tanıdım. Her ikiside defalarca dünya ve olimpiyat şampiyonu olmuş güreşçiler. Her zaman ‘onlar başardılar ben niçin başaramayayım’ diye düşündüm. Neticesinde 4 kez Avrupa şampiyonu oldum. Beş de dünya şampiyonluğu madalyam var. Dünya Güreş Şampiyonası’nda iki kez de gümüş madalya kazandım. Aynı inançla ve disiplinli çalışmayla güreş yaşamıma devam ediyorum.”

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Kayaalp, eğitim hayatı ile ilgili bir soru üzerine de, Yozgat'ın Kavurgalı Köyünde dünyaya geldiğini ve İlkokul eğitiminin ardından Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nde güreşe başladığını anlattı. Kayaalp, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olduğunu sözlerine ekledi. Söyleşinin sonunda Kayaalp, öğrencilere uygulamalı olarak güreş figürü öğretti.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 12:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11