banner56

Mall Of İstanbul’da haksızlık üstüne haksızlık var

Torunlar GYO’nun Avrupa yakasında Başakşehir İlçesi sınırları içinde yaptığı en büyük AVM olan Mall Of İstanbul’un kuruluşunda kul hakkı yeme işi bariz bir şekilde işlendi.

Mall Of İstanbul’da haksızlık üstüne haksızlık var
Merhum  Ali Durmuş’un arsasını TOKİ marifeti ile  ölü fiyatın satın aldı

Almanya’da en zor işlerde çalışıp para biriktiren Trabzonlu Ali Durmuş 1974 yılında memleketteki ineklerinide satarak o zaman kuş uçmaz kervan geçmez ikitelli köyünde 2.000  M2  arsa  satın alır.

İnşaat Emlak Haber Merkezi  / Merve SARAÇ 

1984 yılında İkitelli  Organize  sanayi Bölgesi yapılırken  TOKİ’nin babası olan Arsa ofisi kamuoyu yararını gerekçe göstererek 400  m2 lik arsayı yol için kamulaştırdı. Ali Durmuş hem kamu yararı var hem de arsamın önünde yol geçeceği için bu işleme itiraz  etmedi.  Ve elinde 1.600 m2 lik arsası kaldı.

Kendi arsası dışında yakın akrabalarının da binlerce m2  arsası vardı. Devlet burada hazineye ait 12 dönüm kendi yeri olduğu halde sosyal donatı ve diğer işler için vatandaşın yerine göz dikti. Bu işlem de TOKİ üstünde yapıldı.

TOKİ arsa sahiplerine bizim yetkimiz Cumhurbaşkanında bile yok diyerek hak sahiplerine arsanızı satın baskısı yaptı. Merhum Ali Durmuş’un varisleri  de muhatap devlet  verelim kurtulalım dediler.

Pazarlık yapan TOKi Tapuyu alan Torunlar GYO’nun avukatları

Durmuş ailesi Tapu dairesinde TOKİ’nin avukatları ile muhatap olmayı beklerken karşılarına Torunlar GYO’nun avukatları çıkıyor. Burada bir hile olabileceğin sezen aile bu duruma itiraz ediyor. Avukatlar siz anlatınız ha biz ha  TOKİ  ne fark eder diyerek hak sahiplerinin istemeyerek de olsa tapu vermesini sağlıyor.

Merhum Ali Durmuş’un varisleri Küçükçekmece  Adliyesinde aldatıldıklarını ileri sürerek sosyal  donatı olarak ayrılan arsalarında daha sonra imar değişikliği yapılarak  buranın plan tadiline uğradığını iddia ederek dava açtı

Davanın son durumu hakkında bilgimiz yok. Bu çalışmada devletin yani TOKİ’nin gücünü arkasına alan Torunlar GYO.nun kanuni olarak yaptığı işlerin etik olarak doğru olmadığını herkes bilebilir. Bu tür nizalı işlerin tamamında hukuki olarak minareyi çalan kılıfına uyduruyor. Ancak ETİK olarak bu durum hiçbir şeye uymuyor.

Mall Of İstanbul’un her karış  kan ve gözyaşı üzerine kurulmuştur

Bugüne kadar bu vaka ile alakalı yaptığımız bir çok haber de yapılan haksızlıkları dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalıştık. Fakat kafası rant odaklı işlerin dışında pek bir şey üretemeyen kişiler bu uyarı ve ikazlarımıza dönüp bakmadılar bile. Bu projeyi yakından takip eden gazeteci yazar ve İstanbul’un Ucube Kibir Kuleleri kitabının yazarı Hüseyin Çetiner Mall Of İstanbul projesinin gerçek bir ucube olduğunu açıklayarak  daha detaylı bilgileri çok yakında basımı yapılması planlanan “İstanbul’un KİBİR Kuleleri” kitabında bulmanız mümkün.

Shopping Fest’in açılışı neden Mall Of İstanbul da oluyor ?

İstanbul Ticaret Odası (İTO) İBB nin başını çektiği  ”İstanbul Shoping Fest” İcra kurulu da Shoping Fest’in resmi açılışını Mall  Of İstanbul’da yaparak bu projeye destek veren 23  AVM olduğu halde büyük bir destek olan bu katkıyı neden bu yeni AVM de yaptıkları da dikkat çekti.

Mall İstanbul Projesinin sahibi Başbakan’ın imam hatipte akadaşı her kapı kendisine açılıyor iddiası doğru mu ?

Bu iddia ile alakalı elde belge olamayacağı için projenin  süreçlerini dikkate aldığımız zaman bu proje için her kapının Torunlar GYO ya açıldığını kendi gözlerimiz ile gördük ve görüyoruz. Varlıklı ve hatırlı bir grubun dışında sıradan bir tüccar bu projeyi buraya yapamazdı. Bu  proje kan ve   gözyaşı üstüne bina edilmiştir.      

Kaynak :  İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 01:25

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11