banner56

Bağcılar'da sokak hayvanları ''Ev''lendirildi

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen “Yuva bizden Dostluk Sizden” programında ünlülerin tasarlayıp çizdiği engellilerin de yaptığı 15 kedi ve köpek evi Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nden kedi ve köpek sahiplenen hayvan severlere teslim edildi.

Bağcılar'da sokak hayvanları ''Ev''lendirildi
Her yıl ortalama 400 hayvanı sahiplendiren Bağcılar Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde de farklı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda sosyal sorumluluk projesi olarak “Yuva Bizden Dostluk Sizden” programı gerçekleştirildi. Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nde düzenlenen programa Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, sanatçı Hülya Koçyiğit, oyuncu Pelin Orhuner ve hayvanseverler katıldı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan konuşmasında ‘’Gerçek olan şu ki hayvanların yaşam alanlarının daraldığı bir ortamda gerçekten hayvanlar laboratuvar ortamında korunması gereken bir mahluk durumuna düştü” dedi.


“Bizim neslimiz uçan kuşlara vakıflar kurmuş bir medeniyet”
Başkan Çağırıcı yaptığı konuşmada “Öyle zannediyorum ki hayvanlar özellikle bir gün hatırlansın diye koyulmamıştır. 4 Ekim Hayvanları Koruma günü, bugüne dikkat çekmek adına ve yıl boyu yapılan çalışmaların örnek olması adına etkinliklerin yapılması için tahsis edildiğine inanıyorum. Bizler hoşgörüyü sevgiyi inancından ve kültüründen alan milletin evlatlarıyız. Bizim neslimiz ecdadımız uçan kuşlara vakıflar kurmuş bir medeniyet” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise “Bu program farkındalık oluşturmak ve bir bilinci yeniden yaşatmak adına hep birlikteyiz. Dünya hayvanları koruma günü öncelikle biz belediyeyi tebrik ediyoruz. Mahatma Gandhi’nin bir sözünü okumuştum ‘Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi, hayvanlarına nasıl davrandığıyla anlaşılabilir’ Bugün bunları düşündüğümüzde bu sözün anlamlı olduğunu görüyorum” şeklinde konuştu.

“Kedi ve köpek evleri sahiplerine teslim edildi”

Sanatçı Hülya Koçyiğit de “Bugün sadece bir gün değil. Hayvanların da dört ayaklı dostlarımızın da bizim şefkatimize ve korumamıza ihtiyacı var. Böyle bir etkinlikte yer aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.

Oyuncu Pelin Orhuner, "Bağcılar’da çok güzel çalışmalar var. Ne mutlu size. Hayvanları sevmek çocukluktan başlıyor. Hepiniz böyle küçük bir kediyle yola başlarsanız kardeşlerinize çocuklarınıza alırsanız harika olur diye düşünüyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Çağırıcı misafir sanatçılara çiçek takdim etti. Aralarında Hülya Koçyiğit, Ece Uslu, Murat Ünalmış, Ufuk Özkan ve Nükhet Duru’nun da bulunduğu ünlülerin tasarladığı ve Engelliler Sarayı kursiyerlerinin yaptığı kedi ve köpek evleri Bağcılar Belediyesi Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nden kedi ve köpek sahiplenen hayvan severlere teslim edildi. Törenin sonunda katılımcılar kedi ve köpek evlerinin önünde hatıra fotoğrafı çekildi.


Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 13:07

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11