banner56

“Bağcılar İstanbul’un En Çok Nikah Kıyılan İlçesi”

Ülkemizde son yıllarda değişik sebeplerle boşanmalar artarken Bağcılar, İstanbul’un en çok nikah kıyılan ilçesi oldu.

“Bağcılar İstanbul’un En Çok Nikah  Kıyılan İlçesi”
 Geçtiğimiz yıl ilçede nikahı kıyılan toplam 6 bin 250 çift dünya evine girmenin mutluluğunu yaşadı. Maddi durumu iyi olmayan çiftlerin yuva kurması için her türlü yardımda bulunulan ilçede beş nikah memuru görev yapıyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

 Toplumun temelini oluşturan evlilik kurumunun devam etmesi adına önemli projelerin hizmete sunulduğu Bağcılar, İstanbul’da en çok nikah kıyılan ilçe oldu.  

Bağcılar Belediyesi tarafından bu anlamda gerçekleştirdiği “Toplu Düğün Programı”nda ihtiyaç sahibi çiftlerin yuvaları kurulurken,  evliliklerinde 40 yılı dolduran çiftler için de anlamlı etkinlikler düzenleniyor. İlçede geçtiğimiz yıl 6 bin 250 çift dünya evine girdi. Ülkemizde son yıllarda değişik sebeplerle boşanma oranlarında artış yaşanırken, Bağcılar’da yeni yuvaların kurulması ve aile bağlarının güçlenmesi amacıyla hizmete sunulan projeler yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde 6 bin 250 çift dünya evine girdi. 2015 yılının Ocak ayından bu yana toplam 2 bin 700 çiftin nikahı kıyılırken, bu yıl sonuna kadar 6 bin 500 çiftin nikahının kıyılması bekleniyor.

ÇAĞIRICI: “NİKAHTA KERAMET VARDIR”

İstanbul’un en çok nikah kıyılan ilçelerinden olan Bağcılar’da evlilik kurumunu yaşatma ve güçlendirme amacıyla önemli projeler hizmete sunuluyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nü düzenledikleri özel programlarla kutladıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir yastıkta 40 yılı geride bırakan 40 çifti Kız Kulesi’ndeki özel programda ağırladıklarını belirtti. Çiftlere fincan takımı ile günün anısına yastık hediye ettiklerini de belirten Çağırıcı, “Her yıl düzenlediğimiz Toplu Düğün Programı’nda da ihtiyaç sahibi çiftlerin nikahını kıyıyoruz. Bu yıl da dünya evine giren 48 çiftimizin ev eşyalarını hayırsever işadamlarımızın da katkısıyla karşıladık. Çeyizlerini, damatlık ve gelinliklerini aldık.” diye konuştu. Atalarımızın, ‘nikahta keramet vardır’ sözünü hatırlatan Çağırıcı, yeni yuvaların kurulmasına vesile oldukları için mutlu olduklarını da belirterek, “Gençlerimizin evliliğe adım atarken her zaman yanlarında oluyoruz.  Onların huzurlu ve mutlu yuva kurmalarına katkı sağlıyoruz.” dedi.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

 

 

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 14:28

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11