banner56

Bağcılar Bahara Çiçeklerle “Merhaba” Diyecek

Her yöreye ait meyve ağaçlarının süslediği Nostalji Bahçeleri ve konakların inşa edildiği Bağcılar, yorucu bir kış mevsiminin ardından baharı karşılamaya hazırlanıyor.

Bağcılar Bahara Çiçeklerle “Merhaba” Diyecek
 Yeşil bitki örtüsünün korunduğu ilçenin değişik yerlerine binlerce değişik türde çiçek soğanı ile ağaç dikildi. Bağcılarlılar baharı çiçeklerle karşılayacak.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılarlılar, soğuk ve yağışlı kış aylarının ardından yaklaşan baharı karşılamanın heyecanını yaşıyor. Bağcılar belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin 900 ağaç diktiği ilçenin değişik yerlerine 1500 ağacın daha dikimi yapılacak. Bahar ayının yaklaşmasıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisine giren ekipler kış ayında etkilenen 1700 ağacın da budama işlemini tamamladı.

İlçedeki 135 park ile çocuk oyun alanının bakımlarını da yapan ekipler, Nostalji bahçelerindeki ağaçların ilaçlama, gübreleme ve budama işlemlerini yaptılar. Kayısı Bahçesi’ndeki 88 fidanın akrilik elyaj malzeme ile sarılıp sera ortamı oluşturularak önümüzdeki dönem meyve hasadı alınmasına da imkan sağlandı. Ekipler tarafından ilkbahar hazırlıkları kapsamında daha önce 900 bin lale ile 15 bin sümbül soğanının dikimi yapılmıştı. Ekipler son olarak da 600 bin çuha ve menekşe soğanının dikimini gerçekleştirdi.


“AĞAÇLARI VE YEŞİL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜ KORUYORUZ”

Bağcılar’ı  yorucu ve etkileyici bir kış mevsimi sonrası bahar aylarına hazırladıklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İlçemizi adına yakışır yeşil ve daha yaşanılır ortama kavuşturuyoruz.” dedi. Park ve bahçe düzenlemeleri ile peyzaj çalışmaları yaptıklarını ifade eden Çağırıcı, “İlçemize farklı türlerde çiçek diktik. Bu çiçekler ilçemizin sürekli yeşil ve renkli kalmasını sağlıyor.” diye konuştu. Her yöreye ait meyve ağaçlarının süslediği Nostalji Bahçeleri ile konaklar inşa ettiklerini anlatan Çağırıcı, “Ağaçları ve yeşil bitki örtüsünü koruyoruz. Bu yıl da bahara inşallah rengarenk bir Bağcılar’da ‘merhaba’ diyeceğiz. Sosyal ve kültürel zenginliğimizi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.
 
 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)
 

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2015, 14:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11