banner56

Penbe: Türk Futbolunun Yeni Jenerasyona İhtiyacı Var

Galatasaray ve Milli Takım eski Futbolcusu Ergün Penbe, katıldığı Spor Söyleşisi programında futbol hayatında yaşadığı tecrübeleri öğrencilerle paylaştı.

Penbe: Türk Futbolunun Yeni Jenerasyona İhtiyacı Var
 Türk futbolunun başarılı bir jenerasyon yakalayabilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu ifade eden Penbe, “Avrupa’daki futbol kulüpleri şirketleşti. Türkiye’de ve dünyada sevilen futbolun daha profesyonelce yapılması gerekiyor.” dedi.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Galatasaray Futbol Takımı’nda UEFA kupası ile Süper Kupa’yı kaldıran milli futbolcu Ergün Penbe, Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen spor söyleşisinde tecrübelerini paylaşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Moderatörlüğünü Bahadır Çokişler’in yaptığı Bağcılar Belediyesi’nce düzenlenen söyleşi programında Bağcılar Oto Center Ticaret Meslek Lisesi öğrencileriyle buluşan Ergün Penbe, Dünya 3’üncülüğünü elde eden ve kulüpler olarak da Avrupa’da başarılı sonuçlar alan ülkemiz futbolunun şu an istenen seviyede olmadığını vurguladı. Türk futbolunun başarılı bir jenerasyon yakalayabilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu söyleyen Penbe, şöyle konuştu: 



“Ülkemizde futbolun istenen seviyeye ulaşması için kaliteli futbolcular yetiştirmeliyiz. Futbolun ileriye gitmemesinde oyuncu yetişmemesinin de rolü var. Kulüplerin kötü yönetilmesi ve yöneticilerin eğitim seviyesinin yeterli derecede olmaması da bu olumsuzlukların yaşanmasında etkili oluyor.”

“AVRUPA’DA KULÜPLER ŞİRKETLEŞTİ”

Türkiye’de futbolun çok sevildiğini ifade eden Penbe, başarılara imza atan Avrupa’daki futbol kulüplerinin şirketleştiğinin altını çizdi. Türkiye’de ve dünyada sevilen futbolun daha profesyonelce yapılması gerektiğini anlatan Penbe, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ülkemizdeki futbol düşüncesinde önemli değişiklikler yapılmalıdır. Çünkü sadece günü kurtarmaya yönelik yapılan çalışmalar kalıcı olmuyor."
Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Penbe, bir soru üzerine çok heyecanlanan bir yapıya sahip olmadığını ifade etti. Öğretmenin sözlüye kaldırdığında çok heyecanlandığını ifade eden Penbe, “Öğrencilere hitap etmek çok daha heyecan verici.” dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 15:07

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11