banner56

Seçim Hayırlı Olsun

7 Haziran 2015 genel seçimleri ülkemize,milletimize ve siyasi partilerimize hayırlı ve uğurlu olsun.

Seçim Hayırlı Olsun
 Son yılların en renkli seçimlerinden birisine sayılı günler kaldı. Gerek iktidar gerekse de muhalefet bu seçimin diğerlerinden farklı olduğunu iddia ederek seçmeni sandık başına davet ederek kendilerine oy verilmesini talep ediyorlar.

Bütün partiler 88 vekil çıkaran İstanbul’a ayrı bir önem veriyor

TBMM’nin 550 üyesinden 88’ini yani yaklaşık olarak % 16’ sını tek başına çıkaran İstanbul bütün siyasi partilerin iştahını hem vekil sayısı olarak hem de ekonomik olarak kabartmaya devam ediyor.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Ak Parti’nin 7 Haziran 2015 seçimlerinden beklentisi nedir ?

Ak Partinin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta İstanbul benim aşkı  diyerek buraya ne kadar önem verdiğini vurguluyor. Bu tespitte yabana atılır bir şey değil. Çünkü Erdoğan  bu şehirde okumuş ve bu şehirde siyasete başlayarak bugünkü makamlara gelmesinde İstanbul’un rolü inkar edilemez. Ak Parti kurmayları çok önemli gördükleri kalelerinde oy kaybetmeden güçlü bir şekilde iktidarlarını sürdürmenin gayretinde. Kulislerde Ak Parti ile alakalı farklı senaryolar dolaşmaya devam ediyor. Ak Parti yanlıları % 45 ile 52 arası bir oy alacaklarını telafuz ederken,Ak Partinin biraz daha oy kaybederek siyasette rekabet olmasını isteyen grup ise Ak Parti’nin 7 Haziran 2015 seçimlerinde  % 38 ile 41 arası oy alacağını iddia eden bir sınıfta mevcut Diğer bir kesim ise Ak Parti 280 vekil ile hükümete kursun ama muhalefeti elini de ensesinde hissetsin görüşünü  benimseyen diğer bir gurup da mevcut. İstanbul’da yaşayan bir çok Kürt seçmen ise Ak Partinin İstanbul ‘daki 39 ilçe başkanı içinde ve Ak Partili 25 belediye başkanı içinde Doğu ve Güneydoğulu nüfusuna kayıtlı çok az kişi olduğu iddiası da gelecek süreçte Ak Parti kurmaylarını zora sokacak bir olay olarak görülmektedir.Bir kaç gün sonra son sözü seçmen sandıkta söyleyecek…

CHP’nin Hedefi  % 35

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 7 Haziran 2015 de y hedeflerinin % 35 olduğunu ifade etti. Bu söz üzerine Ak Parti lideri Davutoğlu’da, Kılıçdaroğlu kendisi bile iktidar olmak istemiyor diyerek % 35 ile iktidar olunmaz çıkışında bulundu. CHP halkın anlayacağı reklam ve her kesime dokunan beyannamesi ile muhtemel bir düşüşü durdurdu gibi  gözüküyor. Bir önceki genel seçim oyları %25.9 olan CHP’nin hedefi % 35 ama  hedefine ulaşabilmesi konusunda toplumun biraz endişesi var gibi. Ancak Türk seçmeni de sandıkta sürpriz yapmayı her daim sever. Bizler ne öngörü yaparsak yapalım asıl  sonuç seçim sandığında çıkan olacaktır.

Seçmen MHP ile yürür mü ?

MHP ,Televizyon kanallarında çok anlamlı ve anlaşılır reklam yapan bir parti oldu. Parti kurmaylarının  kendi içlerinde % 20 ile 22 bir oy alırsak bu bizim için bir başarı olacak dedikleri ifadesi kulislerde konuşuluyor. Devlet Bahçeli’nin şaibeli işlere bulaşmaması ve maaşını şahit yakınlarına verdiği iddiası da  var. Bir önceki seçimde kasetleri çıkan partisinin ağır toplarını aday göstermeyip gidin aklanın ve öyle gelin diyecek kadar da duyarlı bir genel başkan.

Seçimin Kilit Partisi HDP Olacak mı ?

Bir sene önce HDP seçime parti olarak gireceğini ifade ederken Ak Parti dahil biz basın mensupları’da  HDP bağımsız olarak 36 - 40 vekil alabilirken neden bu riske girdi sorusunu  kendimize sormuştuk.  Ancak şu an seçmeni en diri parti’ nin HDP olduğunu alanlarda görmek mümkün. HDP ‘nin % 10 luk ülke barajını aşıp aşmayacağı ile alakalı değişik görüşler mevcut.  Ak Parti’ye oy vereceğini ifade den seçmenler baraj altı kalacağını ifade edenler var. Ak Partinin güç kaybetmesini isteyen kesim de HDP ‘nin barajı aşacağını ifade ediyor. Diğer bir kesim de HDP % 13 ile 15 arası oy alacak görüşünü savunuyor. HDP’deki heyecan 1994 de Recep Tayyip ErdoğanİBB ye aday olduğu zaman ki heyecan ne ise bugün aynısı HDP da var.

Milli İttifak alanlarda çok güçlü ama sandık’a yansıyan oy oranını kestirmek zor

Türk  toplumu tarafından sevilen merhum Erbakan’ın emaneti olan Saadet partisi ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisi olan Büyük Birlik’ in Milli İttifak adı ile yaptıkları seçim ittifakına ilgi ve alaka oldukça fazla. SP’nin kurmayları bizim seçim barajımız yok diyorlar. Ama ne yazık ki % 10 barajın  olduğunu hepimiz biliyoruz. SP nin devamı olduğu  partiler daha önce koalisyon ortağı oldukları zamanlarda milletin yararına güzel çalışmalar yaptığını seçmen biliyor. Ancak bu seçimde bunun ne kadar sandıklara yansıyacağını kestirmek zor.
Sonuç olarak 7 Haziran 2015 Milletvekili genel seçimleri İstanbul’a, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasın dileriz.
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 12:27

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11