banner56

Binali Yıldırım: "Bağcılar Metro Hatlarının Merkezi Haline Geliyor"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’da iş adamları, kanaat önderleri ve ilçe sakinleriyle bir araya geldi. Trafik sorununu metroyu yaygınlaştırarak çözeceklerini dile getiren Yıldırım, “Bağcılar metro hatlarının merkezi haline geliyor” dedi.

Binali Yıldırım:
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Bağcılar'da sürdürdü. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen ‘İş adamları-STK ve Kanaat Önderleri Toplantısı’na katılan Yıldırım, 31 Mart Yerel seçimlerine yönelik plan ve projelerini anlattı.

Konuşmasının büyük bir bölümünü İstanbul trafiğine ve çözümüne ayıran Yıldırım, “Şimdi diyorlar ki 'İstanbul'un trafiği ne olacak?' Türkiye'nin her tarafında ulaştırma meselesini halletmiş, tünellerle dağları geçmiş, bu kardeşiniz İstanbul'un trafiğini mi çözemeyecek. Metroları yaygınlaştırmazsak, toplu taşımayı yerin altına taşımazsak yollar yetmiyor. Her gün araçların sayısı artıyor. Otoparkların sayısını artırıp yolu işgalden kurtaracağız. Yoldaki trafiği azaltacağız. Çok büyük yatırımlarla metroları yaygınlaştıracağız. 2024'te metro ağı 518 kilometreye çıktığında 10 dakika yürüyüşle mutlaka bir metro durağına gideceksiniz. Metronun payı yüzde 18'den yüzde 48'e çıkacak. Kara yolunun payı da yüzde 30 azalacak ve akan bir trafik olacak, bizim istediğimiz bu” dedi.

Bağcılar’ın metro ağından en çok yararlanan ilçelerin başında geldiğini söyleyen Yıldırım, “Her şey daha güzel olacak. Bu şehre hizmet etmek büyük bir mutluluktur. Bağcılar çok şanslı bir ilçemiz. Bağcılar metro hatlarının merkezi haline geliyor. Metro inşaatları Bağcılar’dan geçiyor. Bütün metroların buluştuğu yer Bağcılar” dedi.

“Bağcılarda 7’den 70’e bütün hemşehrilerimiz bizlerin yol arkadaşı oldu”

AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım da “Görev adamı gönül adamı Binali beyin İstanbul’dan aday olması bizler için İstanbul için büyük bir şans. Binali Yıldırım İnşallah 31 Mart’ta mazbatayı sizlerin desteğiyle alacak” diye konuştu.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “42 yıllık bir Bağcılarlı olarak heyecanımızı her geçen gün artırmanın gayreti içerisinde olduk. 32 yıldır Bağcılar’da siyaset yapan biri olarak Bağcılar’da gönül köprüleri kurmanın onur ve gururunu yaşadım. Onun için Bağcılarda 7’den 70’e bütün hemşehrilerimiz bizlerin yol arkadaşı oldu. Bağcılar bugüne kadar bizleri mahcup etmedi. İnşallah bu dönem de Başbakanımızın desteğiyle de Bağcılar bizleri de kendilerini de mahcup etmeyecek inşallah. Yüzde 70 oy oranıyla Cumhur İttifakının sesinin en iyi çıkacağı yer Bağcılar olması ümidiyle şükranlarımı sunuyorum” derken; AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de “İstanbul’a hizmet yolunda bir şans gördüğümüz değerli büyüğümüz Binali Yıldırım beyi ilçemizde ağırlamanın onurunu gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Yürüyüşünüzde Bağcılar sizleri asla yalnız bırakmayacak. Cumhur ittifakının adayı olarak da en büyük katkıyı sağlayacağımızın sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

“Güçlü gelmemiz lazım, Bağcılar’a rekor yakışır”

Programa TBMM’nin en genç milletvekili olan Rümeysa Kadak, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, siyasi parti temsilcileri, iş adamları, sivil toplum kuruluşları da katıldı. Yıldırım daha sonra Bağcılar Meydanı'nda miting düzenledi. İlçe sakinlerine “Bu 19 günde bütün hemşehrilerilerimizden destek isteyeceğiz. Güçlü gelmemiz lazım. Bağcılar'a rekor yakışır” diyen Yıldırım, mitingin ardından vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.
Binali Yıldırım, daha sonra AK Parti ve MHP Bağcılar ilçe başkanlıklarını da ziyaret etti.


Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2019, 10:31

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11