banner56

İstanbul’da Şehir Planlaması Böyle mi Olmalıydı !

İstanbul’un bir çok ilçesinde yol ve alt yapı aynı kaldığı halde yüz binlerce insanın yaşadığı mekanların yapıldığını gördükçe yayın grubu olarak gücümüzün yettiği ve imkanlarımızın el verdiği ölçüde halkın yaşam hakkı için yayınlar yaparak böyle şehir planlaması olmaz diyerek yetkilileri uyardık.

İstanbul’da Şehir Planlaması Böyle mi Olmalıydı !
Son yıllarda yapılan binalara akıl erdirmek çok zor

Somut örnekler  vererek şehir planı diye bir çalışmanın olmadığını gözler önüne sereceğiz. Son üç dört yıl içinde Bakırköy Zeytinburnu aksında,Marmara Forum AVM,Bakırköy Ağaoğlu 46,Real İstanbul ,Sahil Park,The Veliefendi konutları, On Altı Dokuz,Ottomare Suits,Prova 34,Topkapı Merkez Evleri,Cevizlibağ Kale-Artaş konutları’nda  yaşayacak ve ziyaret edecek insan sirkülasyonu günlük olarak 200 binden aşağı olamayacağı  halde  yolların ve alt yapının aynı olması halinde orada şehir planlamasından bahsetmek mümkün mü ?

Bağcılar Times Haber Merkezi                                                                

Bu planı yapmak için ordinaryüs olmaya gerek yok ?

Çok basit bir mantık ile ürettiğiniz inşaatlara yansıyacak 200 bin kişilik bir insan topluluğu için gerekli yol,alt yapı  ve otopark ihtiyacı giderilmeden imar ve inşaat izni verilediği için Zeytinburnu Bozkurt mensucat’ın  Zeyport kısmından  Adnan Şensen petrol istasyonu kısmına gitmek için bazen 45 dakika da ancak gidebiliyorsunuz. Biz gazete olarak bu durumu 19.12.2015  saat 19.15 den 20.00 a kadar o trafikte yaşadık. Biz daha bahse konu konutların temeli atılmadan önce  yol,otopark ve alt yapı  çalışmaları yeni projelerin  oluşturacağı yükler hesaba katılmadan sadece ekonomiye sıcak para akışı sağlamak adına ileride ciddi sorunlar oluşturacak  projelere izin verilmemesini ısrarla talep ettik ve halende ediyoruz.    

Gün gelecek siyasiler bana oy verin şu veya bu binalara yıkacağım diyecek

Son on yılda sahillere,dere yataklarına,yol kavşaklarına,taşkın alanlarına, sadece rant odaklı verilen imar izinleri ile yapılan ve insan vicdanının kabul edemeyeceği onlarca proje  için siyasiler  bir gün seçeme bana oy verirseniz şu binayı yıkacağım diyecekleri günler çok uzağımızda değil..

Tarihe ışık tutmak adına Eylül 2009 İstanbul sel felaketinden bu yana  halkın yararı gözetilmeden rant odaklı yapılan yüzlerce yerin uygun olmadığı ile alakalı haber yaptık

Kamu adına yayıncılık  yapan bir yayın kurumu olarak  tek başımıza kalsak da doğru bildiğimiz yönde yayın  yapacağız. Gazetemizin genel merkezinin bulunduğu  Zeytinburnu’ nun değil caddeleri ara sokaklarında rahat araç kullanmak artık çok zor.Hastalarımızı 2/3 km.lik mesafede olan hastanelere yetiştirmek için 45 dakika da ulaşamadıklarını ifade eden sayısız okurumuz ve takipçimiz var. Biz bu haberimiz ile de siyasileri ve yerel  yöneticileri uyarı vazifemizi yaptık.

İsimlerini yazdığımız bu kadar bina yapımına izin verirken  bu yolların  yeterli olmayacağını hesaba katmayan yöneticilere ne demek gerektiğini okurlarımıza  takipçilerimize  ve izleyenlerimize bırakalım.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2015, 23:14

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11