banner56

Gazetecilerle flört etmemek için sekiz neden

Gazeteci Shitika Anand’a göre gazetecilerle flört etmemek için sekiz neden var.

Gazetecilerle flört etmemek için sekiz neden

 Huffington Post‘taki yazısında gazetecilerin düşünülebilecek en iyi olabileceğine ilişkin birçok neden olduğunu yazan Anand, “Bu flört aynı zamanda en kötü kabusunuz da olabilir” diyor.



Anand’a göre bunlardan sekiz tanesi şöyle:



- Hayatınız üzerinden para kazanabilirler: Haftada 70 saate varan mesailerinde çok ucuz bir ücret karşılığında çalışsalar da, sizinle paranız için beraber olmazlar. Ama sizinle ve hayatınızla ilgili hususlar haber olabilir. Genelde izniniz alınmaz, tepki gösterdiğinizde de alacağınız cevap; haberin ‘gerçek olaylardan esinlenilerek’ yazılan ‘kurgusal’ bir yazı olduğudur.



Yemek mi iş mi?



- Önemli bir haber peşinde evraklara boğulan bir gazetecinin, işini bir akşam yemeğine tercih etmesi daha ‘kârlı’dır.



- Gözlemcidirler. Ne zaman yalan söylediğinizi, ne zaman içten konuştuğunuzu, ne zaman sıkıldığınızı anında anlarlar. Telefonda konuşurken sesinizin tonunu anlayacak şekilde eğitilmişlerdir.



- Sözlerinizi hatırlarlar. olayları, sözleri, hikâyelerin takibini hatırlamaya programlanmışlardır. Unutmazlar ve vakti gelince hatırlatmaktan çekinmezler.



Mesaj atarken bile dikkat



- Her zaman gramerinizi telaffuzunuzu düzeltirler. Eposta ya da kısa mesajınız bile imladan kaçmaz, anında düzeltirler. Öte yandan, grameri diğerlerinden daha iyi kullanıyorsanız, bu da gözden kaçmaz.



- Sosyal medya bağımlılarıdır. Sosyal medya işlerinin bir parçasıdır, bu ortamlaar dair kavramları bilmiyorsanız sessiz kalmak ya da terk etmek daha iyidir.



- Seçtiğiniz bar veya restoran konusunda onlar da ‘seçici’ davranır. Buluşmak için iyi bir mekân seçme konusunda az çaba harcamak ikinci randevuyu unutmakla eşdeğer.



- Kendilerine ait zamana ihtiyaçları vardır. Kalabalıklar içinde ve yoğun geçen saatlerin ardından, genelde tün teknolojik araçlardan uzak ve yalnız kalacakları bir zaman dilimi isterler. Bunu hiçbir flört değiştirmez. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11