banner56

İstanbul’da bayram

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) ekibi ramazan bayramının üçüncü gününde İstanbul’un bir çok ilçesini gezerek yerinde gözlemler yaptı

İstanbul’da bayram
İstanbul’dan Anadolu’ya  bayram nedeni ile ciddi bir ziyaretçi akını olmasından dolayı trafik oldukça rahat.

Bağcılar Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Ekibimizin ilk durağı Bakırköy ilçe sınırları içinde bulunan İBB Florya Sosyal tesislerinde sabah kahvaltısı yaparak mesaiye başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanı olduğu dönemde İstanbul halkının hizmetine açılan tesiste orta gelir seviyesine sahip bir çok aile farklı bir yer  ve mekanda kahvaltı yapmak için Florya Sosyal Tesislerinde bulunan  mekana akın etmişti. Burada gördüğümüz manzara bize İstanbul’da yaşayan  halkın ortalamasını gösterdi.

Bu mekandan sonra  merkezi Fatih ilçesinde bulunan ve her  yıl 400 den fazla üniversite öğrencisine burs veren  Malatya İzollu Vakfının bayramlaşmasına katıldık. Aslen Siirtli olan ve kendisini fahri İzollu’lu ilan eden Prof.Dr.İhsan Süreyya Sırma Hoca’ da  vakıf yöneticileri ile bayramlaşmaya gelmişti. Burada bayramlaşma törenine katıldıktan sonra Şişli ilçe sınırları içinde bulunan Cevahir AVM.deki Anlantis eğlence merkezine giderek gençlerin  eğlencesini görüntüledik.

Bayramların olmazsa olmazı Eyüp Camisi ve Piyerloti Tepesi tıklım tıklımdı

Eyüp'e gelen herkesin yaptığı gibi biz ilk önce Mihmandar-ı resul olan Ebu Eyüp El Ensari’nin kabrini ziyaret etmek istedik ama tamirde olduğu için duamızı giriş kapısında yaparak doğruca Piyerloti(İdris -i Bitlisi) tepesine çıkmak üzere Teleferik’in önüne geldik.

Yetkiliden basın için bir öncelik var mı yok mu diye müsaade isteyecek olduk.  Bize Basın’a öncelik olmayacağı gibi haber ve çekim yapmak içinde ayrıca izin alacaksınız diyerek konuyu kesip attı. Biz de İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) aldığımız görevi yapmak zorunda olduğumuz için mecburen yüzlerce kişinin bulunduğu kuyruğun sonuna giderek bekledik.

Özellikle Suriyeli ve Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdikleri  Eyüp Sultan’daki teleferik sırası için tam bir saat on beş dakika bekledik. Meşakatli  bir yolculuktan sonra tepeye vardık  tepenin aşağısında 0.50 kuruş olan pet su orada hemen 1 lira olmuştu.

Uyumayan şehir tabirinin İstanbul’a çok yakıştığını saatlerce yaptığımız gözlemlerde bir kez daha görmenin mutluluğunu yaşadık. 

Ve bir günlük İstanbul turumuzdan sonra Napolyon Bonapart’ın boşuna “ Eğer dünya tek devletten ibaret olsaydı başkenti İstanbul olurdu “ dediğine hak vermemek mümkün değil..

Kaynak : İstanbul Times Haber  Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11