banner56

“Engelsiz Çizer Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın ilk çizim dersini verdiği, Türkiye'nin Yeni Çizerleri- Çizer Atölyesi Projesi'nde dereceye giren kursiyerler ödüllerini, “Türkiye'nin Yeni Çizerleri - Engelsiz Çizer Ödülleri” programında aldı.

“Engelsiz Çizer Ödülleri” Sahiplerini Buldu
 Engelli bireylerin yetenek ve üretim potansiyelleri hakkında farkındalık oluşturarak istihdam imkanlarını arttırmak amacıyla hayata geçirilen, engelli ve engelsiz bireylerin birlikte katıldığı Türkiye’nin Yeni Çizerleri-çizer Atölyesi projesinin Engelsiz Çizer Ödülleri sahiplerini buldu.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda hizmete sunulan proje kapsamında görme, işitme, zihinsel, bedensel engelli, engelli yakını ve engelli olmayan toplam 26 kursiyer ünlü karikatüristler Hasan Kaçan ile Salih Memecan’ın da aralarında bulunduğu usta sanatçılardan ders aldı.

“İKİ AYAĞIYLA ÇİZİM YAPAN YETENEK”

Engelli kursiyerler arasında bulunan doğuştan iki kolu olmayan ve ayaklarıyla resim yapan Muhammet Uğur davetlilerin takdirini topladı. Resim yapmayı çok sevdiğini belirten Uğur, “Daha önce dört duvar arasında yaşıyordum. Sokağa çıkmaya cesaret edemiyordum. Korkuyordum. Bağcılar Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı’nın Engelliler Sarayı’ndaki kurslara katılmamı sağlamasıyla hayatım değişti. Resim sanatına ilgi gösteriyordum. Katıldığım kursta usta çizerlerimizin de yardımıyla yeteneğimi geliştirdim.” diye konuştu.

“KABİLİYETLERİNİ ORTAYA KOYDULAR”

Kurs sonrası düzenlenen yarışmada dereceye giren kursiyerler ödüllerini Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen Türkiye'nin Yeni Çizerleri - Engelsiz Çizer Ödülleri programında aldılar. Açılışta bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle “Birlikte Daha Güzel” adlı projeyi hayata geçirdiklerini hatırlatarak, Yazarlık Atölyesi’nin tanıtımını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın katılımıyla yaptıklarını kaydetti. “Birlikte Yarışıyoruz, Maviye İlk Adım ve Birlikte Yemek Yapıyoruz- Türkiye Yemek Yarışması” projelerini başarıyla hizmete sunduklarını da vurgulayan Çağırıcı, şöyle konuştu: “Engelli kardeşlerimiz ile yakınları için hizmete sunduğumuz Engelliler Sarayı’nda sosyal ve kültürel projeleri hayata geçiriyoruz. Değişik branşlardaki kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz meslek öğreniyor ve iş sahibi oluyor. Türkiye’nin Yeni Çizerleri Projemizi de başarıyla tamamladık. Hasan Kaçan ve Salih Memecan gibi usta çizerlerden ders alan başarılı kursiyerlerimize ödüllerini vermekten dolayı ayrı bir mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize bundan sonraki hayatlarında da başarılar diliyorum.”

Program sonunda dereceye giren kursiyerlere hediyeleri verildi. Ayrıca kursu başarıyla tamamlayan tüm kursiyerler de sertifika sahibi oldu.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 15:04

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11