banner56

Bilgi Evleri Yaz Tatilinde de Dolu

Bağcılar’da hizmete sunulan 17 Bilgi Evi’nde eğitim gören 40 bine yakın öğrenci, okulların tatile girmesiyle birlikte değişik branşlarda verilen kurslara katıldı.

Bilgi Evleri Yaz Tatilinde de Dolu
 Öğrenciler özellikle okulda gördükleri Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerine katılarak bilgilerini geliştirirken, öte yandan aralarında masa tenisi, badminton, satranç, halk oyunları, mehteran, skeç ve folklor gibi dallarda verilen kurslara da katılıyorlar.

Bağcılar Times Haber Merkezi

Bağcılar Belediyesi ilçeye yeni Bilgi Evleri kazandırırken, eğitim gören öğrencilerin sayısı da her geçen yıl artıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte 40 bine yakın öğrenci yaz tatilinde 17 Bilgi Evi’ndeki kurslara katıldılar.

 

Okulların kapanmasıyla birlikte Bilgi Evleri’nde yerlerini alan öğrenciler kendileri için verilen okul derslerine takviye derslerine ilgi gösteriyorlar. Özellikle Matematik, Türkçe, İngilizce, Fen Bilgisi ve Sosyal Bilgiler derslerinde sıralardaki yerlerini alan öğrenciler, bilgilerini geliştirmenin ve yenilemenin ayrıcalığını yaşıyorlar. Hizmete sunulan değişik branşlardaki aktivitelere katılan öğrenciler vakitlerini en iyi şekilde değerlendiriyor. Yeteneklerine göre tercih ettikleri aktivitelere katılan öğrencilere müzik, spor, kültür ve sanat alanlarında eğitim veriliyor. Öğrenciler, uzman hocalar eşliğinde satranç, halk oyunları, badminton, müzik, masa tenisi, resim, mehteran, skeç ve folklar gibi dalların da aralarında bulunduğu bir çok branştaki kurslara katılıyorlar.

“ZEKA VE YETENEK OYUNLARININ YERİ BAŞKA”

Bağcılar’da öğrencilerin okul dışındaki vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesi amacıyla Bilgi Evleri’ni hizmete sunduklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Öğrencilerimizi sokaklardan kurtarıyoruz. Onların kabiliyetlerini ve bilgilerini geliştirmeleri için imkanlar sunuyoruz. Bilgi Evlerimizde hemen her alanda eğitim veriyoruz. Çocuklarımız, temel derslere ve aktivitelere yönelik eğitimlerin yanı sıra mangala, jenga, kelimelik, abalone ve trafik oyunları gibi mantıksal gelişimi destekleyen oyunları da öğreniyorlar.  Çocuklarımız bu oyunları aileleriyle birlikte oynayarak hoşça vakit geçiriyorlar.” Şeklinde konuştu. Başkan Çağırıcı, Bilgi Evlerini ilçenin tüm mahallelerine inşa edecekleri müjdesini verdi.  

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 11:35

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11