banner56

8.Uluslararası Suç Ve Ceza film festivali ödül töreni gerçekleşti

Bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Suç Ve Ceza Film Festivalinin ödül ve kapanış töreni Beyoğlu Atlas sinemasında gerçekleşti.

8.Uluslararası Suç Ve Ceza film festivali ödül töreni gerçekleşti

Ödül töreni öncesi İstanbul Times TV Özel Youtube Kanalı ve İstanbul Times Gazetesi muhabiri Yusuf Karakaş’a konuşan oyuncu Bennu Yıldırımlar, jüri olarak hepsinin teması birbirinden güzel 8 film izlediklerini ve güzel işlenmiş filmler olduğunu, aralarından seçim yaparken çok zorlandıklarını söyledi.

8. Uluslararası Suç Ve Ceza Film Festivalinin Direktörü Prof. Dr. Bendi Semerci, tematik bir festival olduğunu, uzun ve kısa metrajlı bölümden oluştuğunu söyledi. Semerci; ‘’Adalet temasıyla ilk kez çok güzel filmleri ilk kez İstanbul’da gösterdik. Yurt dışından çok sayıda konuklarımız geldi. Adalet adına çok şey konuşuldu. Gençlerin Adalet konusunu daha iyi tartışması için bu yıl ilk kez öğrenci jürisi oluşturduk.

Ülke için zenginlik ifade eden bir Festival

Filler ve Çimen filmiyle büyük ses getiren usta Yönetmen Derviş Zaim ise; ‘’Adalet teması bütün ülkelerde önemli bir mesele. Festivalin de son derece profesyonel ve faydalı olduğunu söyleye bilirim. Yerli ve yabancı çok güzel filmler getirildi böyle bir festivalin Türkiye için zenginlik olduğunu düşünüyorum. Fazlası olan ama eksiği olmayan bir festival’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Festival Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sözüer, Toplantıların İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki ana binasının salonlarında ücretsiz olarak izlendiğini ve Festivalin 'Altın Terazi Uzun Metrajlı Film Yarışması'nın Derviş Zaim Başkanlığındaki jürisinde Bulgaristan'dan Pavlina Jeleva, İsviçre'den yapımcı İvan Madeo, Rusya'dan yapımcı senarist yönetmen Evgenia Tirdatova, Türkiye'den tiyatro ve sinema oyuncusu Bennu Yıldırımlar yer aldığını, bu yıl çok güzl bir festival olduğunu ifade etti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Yusuf KARAKAŞ
 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2018, 14:24

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11