banner56

Kim Halk'a Umut Verecek?

Kim Halk’a Umut Verecek ?

İşim gereği her gün İstanbul’un bir çok ilçesinde veya ülkemizin farklı bir ilinde yüzlerce seçmen ile ekonomi-yaşam ve siyaseti konuşuyorum…

Seçmenin çok ama çok haklı bir Serzenişi var ve derler ki tamam Ak Parti elbette ki ilk 10 senesi gibi halk odaklı çalışamıyor bizde bunun farkındayız….

  1. hangi parti veya adaya oy vereyim sorusunu bana soran çok kişi var….

Ben de ekonomi,tarım,hayvancılık,eğitim,hukuk, dış politika konularında muhalefetin aklı başında bir şeyler söylediğini ne yazık ki bana soru soran seçmen’e bu konuda makul bir cevap veremiyorum.

SEÇMEN İÇİN YÖNETİM ŞEKLİ ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL ONUN İÇİN DAHA ÇOK ÖNEMLİ OLAN TENCERESİNİ KAYNATMAK ÖNEMLİ…

Bu başlığa bakıp sakın seçmen için hak, hukuk, Adalet ve ekonominin önemsiz olduğunu çıkarmayın …

Genel olarak kağıt üzerinde başkanlık sisteminin de parlamenter sisteminin de sıkıntısı yok…

Ülkemizdeki asıl sıkıntı yasa ve kanunların uygulanmasında sıkıntı var.

Hiçbir kanunda hükümetlere yanlış kararlar al ve halkı perişan et demez…

Çok kısa bir süre önceye kadar paramız iki komşumuz olan Gürcistan ve Bulgaristan’ın parasından daha değerli idi.

Şu an ise onların parası bizden 6-7 kat daha değerli.Bundan dolayı sınır ticareti ile ülkemizin komşu illerine gelen bu ülke vatandaşları çok rahat bir şekilde paraları değerli olduğu için araçlarının bağajlarını ve koltuklarını tıka basa ucuz aldıkları ürünleri doldurup gittikleri halde bizim halkımız 4.5 litrelik bir sıvı yağa 160 - 170 TL verirken elleri titriyorsa hükümet o ülkede EKONOMİYİ iyi yönetiyor diyebilir miyiz ?

SLOGANLARLA EKONOMİ NE YAZIK Kİ DÜZELMİYOR….

Vatan,Millet,ezan,bayrak,din, devlet ,ülke elbette ki hepimiz için çok önemeli. Ancak bu zeytini ve diğer gıda ürünlerini gram ve tane ile alan seçmenin derdine deva olmuyor. Elbette ki Hak,Hukuk,Adalet yönetim şekli çok ama çok ama bunlar insanlar karnı doyurdukta sonra gündeme gelmesi gereken komular olmalı.

SİYASİLER AYRIŞTIRICI VE SERT DİLLERİNİ TERK ETMELİDİR …

Üsküdar Belediye Başkanı AK PARTİLİ Hilmi Türkmen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendi ilçe sınırları içinde yer alan Beylerbeyinden BOĞAZ'A e akan Kurban kanlarını durduran dere ıslah çalışmasını yapıp tamamladığı için açılış töreninde ve sosyal medya hesaplarında yapılan hizmetten dolayı İmamoğlu’na teşekkür ettiği için Çevre Şehircilik Bakan yardımcısı başta olmak üzere bir çok Ak Partili kişi Hilmi Başkanı eleştirdiler.

VALLAHİ DE BİLAHİ DE bu konuda YANLIŞ VE HATA’yı Hilmi Başkan değil teşekkür ettiği için Hilmi Türkmen'i eleştirenler yanlış yapıyorlar.

İnsanlar teşekkür etmezse kul yapmaz, şükretmezse ALLAH Vermez.

Yani Hilmi Türkmen’in İBB başkanı İmamoğlu yatırım yaptı diye teşekkür etmesinin neresinde yanlış var ?

Bravo sayın Türkmen ...

KRAL Bir hareket yapmış ve doğrusunu yapmış.

DEMEDİ DEMEYİN SİYASİLERİN SERT DİLİ SOKAĞA YUMRUK VE TEKME OLARAK YANSIYOR …

Biz haftanın 5 günü sokak röportajı yaparak her kesimden yüzlerce seçmen ile temas halindeyiz. On bir sene içinde siyasilerin dile sertleşince soru sorduğumuz seçmen adeta kavga etmeye hazır halde bekliyor.

Daha dün Sultanbeyli’de üç soru sorduk bir vatandaş 2 soru siyasi diğeri neden dini diyerek ortamı gerdi biz suğukkanlı olmasa idik tekme yumruk kavga çıkacaktı.Tatlı dil yılanı bile deliğinde çıkarırdı sözü tarih oldu.

Artık her şeyi kavga ve şiddet ile çözmeye yöneliyoruz. Daha önce defalarca dedim yine diyorum.Sokak röportajlarının sonu iyiye gitmiyor …

Yıllar önce siyasi sokak röportajlarını başlatan bir kişi olarak bu hale gelsin diye başlatmadım.

Basın ile alakalı hiç bir bilgisi olmayan kişilerinde bir mikrofon ve kamara alıp sokaklara dalmasını ben de tasvip etmiyorum.

Devlet bu işe bir an önce bir kıstas koymalı.Basın işi yapan şirket şartı, basın kartı şartı, gazete çıkarma şartı,vs.vs. yani işin bir kriteri olmalı…

İstanbul Times / Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE

banner17

banner15

banner11