banner56

Meclis’te şimdi de şok 'ballı konut' tartışması çıktı

TOKİ’nin iki yıl önce maket üzerinden milletvekilleri ve gazetecilere sattığı konutların değeri katlandı.

Meclis’te şimdi de şok 'ballı konut' tartışması çıktı
Köşk seçimlerine kısa bir süre kala siyasi tansiyonun yükseldiği Meclis’te şimdi de, “ballı konut” tartışması çıktı. TOKİ tarafından, iki yıl önce satışa çıkarılan İncek 2. Etap Toplu Konut Projesi’nde fiyatlar düşük kalınca, TOKİ bir türlü inşaata başlayamadı. Bu durum, projeden maket üzerinden konut satın alan milletvekilleri, Meclis personeli ve gazetecileri kızdırdı. TOKİ ise, proje ile ilgili olarak bugüne kadar üç ayrı ihaleye çıkmak zorunda kaldı. Meclis’teki “ballı proje tartışmasının” hikayesi şöyle:

1 MİLYONLUK DAİRELER 300 BİNDEN SATILDI

Milletvekillerinden ve Meclis personelinden gelen talep üzerine, TOKİ İncek’te 2. Etap Toplu Konut Projesi hazırladı. Yaklaşık iki yıl önce hazırlanan projede konutlar, maket üzerinden iki yıl önce satışa çıkarıldı. Konutun büyüklüğüne göre, katılımcılardan 20 bin lira ile 40 bin lira arasında peşinat tahsil edildi. Bu esnada konutların fiyatının 150 bin lira ile 300 bin lira arasında olacağı ifade edildi. Proje kapsamında aralarında milletvekili, Meclis çalışanı ve gazetecilerinde yer aldığı yaklaşık bin 500 kişi maket üzerinden konut satın aldı.

RAYİÇ BEDELLERİ DAHA YÜKSEK

Ancak, TOKİ’nin konut alanı olarak ilan ettiği İncek bölgesinde konut fiyatlarının 1 milyon liraya kadar yükselmesi, TOKİ’yi de zor durumda bıraktı. TOKİ, bazı milletvekillerinden gelen şikayetler üzerine, konut fiyatlarını daha da yükseltmek istedi. Buna ise konut satın alanlar itiraz etti. TOKİ, fiyatlar konusundaki tartışma nedeniyle, yaklaşık iki yıldır projeye start veremedi. Bu kapsamda, iki yıl içinde projenin inşaat çalışmaları ile ilgili olarak üç ayrı ihaleye çıkıldı.

PROJENİN BEDELİ 350 MİLYON LİRA

TOKİ tarafından yapılacak olan İncek 2. Etap Konutları, 350 milyon liraya mal olacak. Projenin son sözleşmesi Mayıs ayı başında Yüksel ve YDA firmalarının oluşturduğu ortaklık ile imzalandı. Proje kapsamında, bin 585 adet konut inşa edilecek. Proje kapsamında ayrıca 15 adet otopark 1 adet sosyal tesis 32 derslikli okul, cami spor salonu ve ticaret merkezi inşa edilecek. Projenin bulunduğu bölgede diğer inşaat firmaları tarafından gerçekleştirilen projelerde konutlar ise 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında satışa sunuluyor.

TARAF
 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 12:03

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11