banner56

Yetim ve öksüz çocuklar Bayrama hazır

Bağcılar Belediyesi “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” anlamlı bir programa daha ev sahipliği yaptı.

Yetim ve öksüz çocuklar Bayrama hazır
İlçedeki 22 mahallede yaşayan öksüz ve yetim 1300 çocuğa Ramazan Bayramı öncesi hayırsever işadamlarının da desteğiyle bayramlık kıyafet alındı. Bu anlamlı proje kapsamında düzenlenen program sırasında bu çocukları temsilen 10 öksüz ve yetime AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk’ün de katıldığı programda çeşitli hediyeler verildi.
Ramazan Bayramı’na kısa süre kalan her yıl olduğu gibi Bağcılar’daki 22 mahallede yaşayan yetim ve öksüz 1300 çocuk sevindirildi. Toplam 14 şirket ve hayırsever işadamlarının desteğiyle 1300 çocuğa bayramlık kıyafet dağıtıldı.
“Ramazan Çadırı İrfan Sofrası”nda düzenlenen “Yetimler Gecesi”nde bu çocukları temsilen 10 çocuk sahneye çıktı.  AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı eşi Emine Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk çocuklara çeşitli hediyeler dağıttılar. Milletvekili Kaynarca programda yaptığı konuşmada yetim ve öksüz çocukları sevindiren hayırsever işadamlarıyla onlara her türlü desteği sağlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür etti. Kaynarca konuşmasında ayrıca, Ramazan Bayramı’nın başta Mısır ve Suriye olmak üzere dünyanın her yanındaki Müslümanlara barış, huzur ve mutluluk getirmesi dileğinde bulundu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da yetim ve öksüz çocuklarla ilgili önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.
ARNAVUTLUK’TA DA İKİ BİN YETİM ÇOCUĞA BAYRAMLIKLARINI ALDIK
Arnavutluk’ta da iki bin yetim ve öksüzleri de hayırsever işadamlarının yardımıyla giyindirdiklerini ve çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade eden Çağırıcı, şunları söyledi:
“Çocuklar bizim geleceğimiz. Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlayabilmek için her türlü fedakarlığı göstermek ve her türlü desteği vermek zorundayız. Hayata geçirdiğimiz projeler de bizim bu konudaki kararlılığınızın kanıtıdır. Ben bu vesile ile hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızı donanımlı ve iyi birer vatandaş olarak yetiştirmeliyiz. Yetimler gülerse dünya güler. Onların her türlü ihtiyacını karşılamalıyız. Bu kapsamda mübarek Ramazan Bayramı öncesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da yetim ve öksüz çocuklarımıza bayramlık kıyafetler dağıttık. Bu bakımdan ayrı bir mutluluk duyuyorum.“
Ramazan ayının paylaşma duygusunu güçlendirdiğini de vurgulayan Çağırıcı, düzenledikleri iftar programlarıyla da fakirleri, kimsesizleri ve zenginleri aynı sofrada buluşturduklarını da sözlerine ekledi.
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, AK Parti olarak toplumun her kesiminden her yaştan insanlarına yardım elini uzatmaya çalıştığını belirterek, “En önemli sosyal sorumluluk projeleri AK Parti iktidarında hayata geçirilmektedir. Hükümetimiz ve belediyelerimiz bu Ramazan Bayramı öncesinde de yine üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmektedir.“ diye konuştu. Konuşmaların ardından temsili olarak 10 çocuğa çeşitli hediyeler dağıtıldı.  Törene Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine her türlü destekte bulunan hayırsever işadamları, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
SEZGİN MADEN BOL BOL GÜLDÜRDÜ”
Programın ilerleyen dakikalarında Çocuk Programları Yapımcısı Sezgin Maden ile arkadaşları çocuk oyunları sergilediler.  Özellikle çocuklar Hacivat-Karagöz, Keloğlan ve Nasrettin Hoca oyunlarını büyük bir ilgiyle izlediler. Özellikle çocukların eğlendiği oyunlar sırasında Sezgin Maden ile arkadaşları gösterdikleri performansla bolca alkış topladılar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11