banner56

Yetenekli Çocuklar Sorularıyla Mustafa Şen’i Şaşırttı

Araştırmacı-yazar Mustafa Şen, Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde düzenlenen Kariyer Günleri’nde çocuklarla bir araya geldi. Yetenekli çocukların sanattan gündeme kadar sıra dışı sorularını cevaplandıran Şen, sorular karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Yetenekli Çocuklar Sorularıyla Mustafa Şen’i Şaşırttı
 Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi’nde geleneksel hale getirilen “Enderun Kariyer Günleri” etkinliğinin bu ayki konuğu Araştırmacı- yazar Mustafa Şen oldu. Şen, mesleğinin inceliklerini anlattıktan sonra mikrofonu çocuklara verdi.

“Paris ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü değerlendirebilir misiniz?”

Yetenekli çocuklar, “Türkiye’nin dünya pazarındaki yeri ne?”, “Paris ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü değerlendirebilir misiniz?”, “Toplumsal şiddetle ilgili yaptığınız araştırma sonuçlarını bizimle paylaşır mısınız?”, “Sosyal bilimci olmak günlük hayatınızda size neler kattı?” ve “İstanbul belgeseli çekerken nelerin farkına vardınız?” şeklindeki gündeme dair ciddi bir o kadar da ilginç sorularıyla Şen’i şaşırttı.

“Mevlam birçok dert vermiş isimli türküyü seslendirdi”

Soruları içtenlikle yanıtlayan Şen, “Burada geleceğimiz olan çocuklara yönelik çok güzel bir hizmet var. Sayın Lokman Çağırıcı bu kurumu açarak her zaman olduğu gibi öncülük etmiş kendisine teşekkür eder, böyle kurumların sayılarının artmasını temenni ederim. Bu kadar yetenekli öğrencilerin bir yere gelebilmesi için yetkililerce de desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Müzisyen kimliği de bulunan Şen, programın sonunda bağlamayı eline alarak mini bir konser verdi. Şen, müzik eğitimi alan öğrencilerden Dilşat Yıldırım’la birlikte “İki dağın arasında kalmışım” ve “Mevlam birçok dert vermiş “isimli iki türküyü de seslendirdi. Şen’in sunduğu müzik ziyafeti çocuklar tarafından çok beğenildi.


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2018, 11:30

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11