banner56

Yeni atanan öğretmenler yemin etti

Bağcılar’da görev yapan 6500 öğretmen ve aileleri “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle düzenlenen gecede bir araya geldi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin ederken, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.

Yeni atanan öğretmenler yemin etti
Bağcılar Kaymakamlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği öğretmenler günü resepsiyonuna 6500 öğretmen ve aileleri katıldı.

Coşkulu geçen kutlamaya İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Harun Karaca, İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da katılarak öğretmenlerin coşkusuna ortak oldu.

Geleceğimiz Sizlere Emanet
AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık yaptığı konuşmada öğretmenlerinin sözlerinin hayatında derin etki bıraktığını söyledi. Türkiye’nin güzel bir yol aldığını da kaydeden Kıyıklık, “Bu yolda öğretmenlerimizin de büyük katkısı olacak. Dünyaya doğru ve güzeli sizlerin sayesinde ulaştıracağız. Bizim sevgimizin, saygımızın artmasını ve barışın oturmasını sizler sağlayacaksınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Çocuklarımız, geleceğimiz sizlere emanet.” diye konuştu. Kıyıklık kendisinin de 10 yıl öğretmenlik yaptığını sözlerine ekledi. 
İstanbul Milletvekili Harun Karaca ise “Bu ülke terörden çok çekti. Artık ağıt zamanı değil; horon, semah, sema, türkü zamanı.” dedi.

Siz Gönüllü Çalışıyorsunuz
Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Maddi sıkıntılarınız ve bazı problemleriniz var. Ancak şunu bilin ki; hiçbir meslek mensubu gelirinden memnun değildir. Geçinmek ücretle olacak bir şey değildir. Geçinmek bir hayat tarzıdır. Sizin yaptığınız işin maddiyatla ölçülebilir bir yanı yoktur. Siz, gönüllü çalışıyorsunuz sadece ücretiniz size hediye olarak veriliyor.” 

En Fazla Yatırım Eğitime
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da konuşmasında “Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar” sözünün muhatapları öğretmenlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Bağcılar’da altyapısından bayındırlık faaliyetlerine kadar, sosyal ve kültürel dönüşümün gerçekleştirilmesinde öğretmenlerin katkısı olduğunu ifade eden Çağırıcı, 
şöyle konuştu:
“Gerek hükümetimiz gerek Bağcılar Belediyesi olarak en fazla yatırımı eğitime ayırıyoruz. Eğitimi belli bir noktaya getirmeden eğitimsiz, güvenliksiz ve sağlıksız bir Bağcılar’ın kimseye faydası olmaz. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi eğitimle olur. Eğitime yaptığımız yatırımların meyvesini alıyoruz.” Geçen yıl üniversiteye en fazla öğrenciyi İbni Sina Lisesi’nin yerleştirdiğini de hatırlatan Çağırıcı, gerçekleştirdikleri çalışmaların meyvesini aldıklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da, “Tüten bacada, yükselen fabrikada ve huzurlu yuvada öğretmenlerin payı vardır. Bu dava kutlu ve umutlu olacak. Bu heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmeyelim. Yoksa bahar asla olmaz. Baharı olmayan ulusların karanlığa mahkum olması kaçınılmaz olur. Öğretmendir karanlıklardan aydınlığa çıkaran.” dedi.

Hizmet Şeref Belgesi
Konuşmaların ardından 6500 öğretmenin adına ilçedeki 10 okulun müdürleri hediyelerini İstanbul Milletvekili Kıyıklık, Kaymakam Çakır, Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın elinden aldılar. ‘24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama programı kapsamında emekli öğretmenlere de Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi. 

Yeni Öğretmenler Yemin Etti
Programda ayrıca mesleğe yeni başlayan yaklaşık 400 öğretmen yemin etti. Öğretmenler adına Ayşe Seçil Kemaloğlu, yaptığı konuşmada öğretmenin toplumdaki saygınlığını arttırmak, emekli öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni öğretmenlerin bilincini uyandırmak amacıyla her yıl 24 Kasım’ın Öğretmenler Günü” olarak kutlandığını söyledi. 
Gecenin sürprizini yine öğretmenler yaptı. Öğretmenlerden oluşan halk oyunları ekibinin sunduğu Kırklareli yöresi folklor gösterisi büyük alkış topladı.

Öğretmenler ve aileleri ilerleyen saatlerde sahne alan sanatçı Orhan Hakalmaz’ın söylediği türkülere eşlik ederek eğlendiler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11