banner56

Yaz Spor Okulu’na rekor katılım

Yaz Spor Okulu’na rekor katılım

Yaz Spor Okulu’na rekor katılım
“Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulu Açılışı ve Okullar arası Spor Şenlikleri Kupa Töreni” Mahmutbey Stadyumu’nda yapıldı. Tören sırasında 18 branş ve 20 kategorideki müsabakalarda yarışarak dereceye giren okul ve öğrencilere madalyaları verildi.  16 farklı branşta eğitimin verileceği Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okuluna 20 bin öğrenci kayıt yaptırdı. 

“Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulu Açılışı ve Okular arası Spor Şenlikleri Kupa Töreni”ne Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle aileleri katıldı. 

Törenin açış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ülkemizin hazırlamak için çalıştıklarını belirterek, “Gençlerin unutulması geleceğin unutulması ve geleceğin ihmali anlamına gelir. Almanların ‘Bir toplum neden spor yapmalı?” sorusuna ilginç bir cevabı var. ‘Hastalıklı erlerden kurulu bir orduyla hiçbir savaş kazanılamadığı gibi hastalıklı bireylerden kurulu bir toplumla da bir yere varamazsınız.’ diye cevap veriyorlar.” diye konuştu. 

“GENÇ NÜFUS POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİRMELİYİZ”

“İstanbul’un 2012 Avrupa Spor Başkenti” olduğunu hatırlatan Çağırıcı, dünyanın en büyük maratonu olan Avrasya Maratonu’nun da İstanbul’da yapıldığını belirtti. İstanbul’un farklı dinden insanların bir arada barış içerisinde yaşadığı bir şehir olduğunu belirten Çağırıcı, bugün dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılı döneme bakıldığında İstanbul’un hoşgörü ortamını 1453’te yakaladığını kaydetti. Ülkemizin yüzde 1’nin Bağcılar’da yaşadığını ifade eden Çağırıcı, ilçedeki genç nüfus potansiyelini değerlendirmek istediklerini ifade etti.  Gençliğin ihmal edilmesi halinde ülkenin tehlikeye düşeceğini belirten Çağırıcı, “Eğer genç nüfusu değerlendirirseniz, kültürel ve sosyal açıdan önünüze kimse engel çıkaramaz. Hükümetimiz, Bağcılar Belediyemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve bakanlıklarımız gençlere, kadınlara ve engellilere pozitif ayrımcılık uyguluyor. Biz, geçmişteki açıkları kapatıp geleceğe emin adımlarla yürümek istiyoruz” dedi. Geçmişi unutmadan geleceğe yürümek istediklerini kaydeden Çağırıcı, Kurtuluş, Balkan ve Çanakkale savaşlarını gençlere çok iyi şekilde öğretmek gerektiğini de vurgulayarak, “12 bin kişi Çanakkale gezisinde bulundu. Ziyaret edenler rehber eşliğinde tarihimizi yaşadılar. Şehit kanıyla sulanmış topraklarımızda birlik ve beraberlik adına ortak paydalar oluşturmalıyız. Yaz spor okullarımızla ve kamplarımızla bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yaz Spor Okulumuzda bu sene de 16 farklı branşta 40 gün boyunca öğrencilerimiz eğitim alacaklar. Bütün spor malzemelerini Belediye olarak biz karşılıyoruz. Şu ana kadar 20 bin öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bu bir rekor” diye konuştu. 

“GENÇLİK BİZİM GURURUMUZDUR”


AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de, 750 bin nüfusuyla İstanbul’un en kalabalık ilçesi olan Bağcılar’ın yaş ortalamasının 28 olduğunu ifade etti. İlçede yaklaşık 200 bin öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Öztürk, “ Gençlik bizim istikbalimiz, gururumuz ve onurumuzdur. Bu gençlik için ne yapılsa az. Hükümetimizin, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin ve Bağcılar Belediyemizin yaptıkları ortada. Türkiye’nin gelmiş olduğu bu noktada gençlerimize de çok iş düşüyor. Anne ve babalarımızın tecrübesinden, gençlerimizin de enerjisinden yararlanmamız lazım.” diye konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise, okullarda mesleki eğitimin yanı sıra öğrencileri sosyal ve sportif alanlara da yönlendirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bunun en güzel örneğini ilçemizde yaşıyoruz. Okullarımızdaki yetenekli öğrencilerimizi sosyal, sportif ve farklı alanlara yönlendirmek amacıyla bu faaliyetleri, turnuvaları ve programları düzenliyoruz” dedi.

“MADALYALAR SAHİPLERİNİ BULDU”

Konuşmaların ardından Bağcılar’daki okullar arasında 18 branş, 20 kategori ve 800 takım arasında düzenlenen sportif faaliyetlerde başarılı olan 3500 öğrenciye madalyaları törenle verildi.  Programın ilerleyen saatlerinde “Yetenek Sizsiniz” programında sergiledikleri performansla tanınan Karizma Basket Show takımı da sportif gösterileriyle alkış topladılar. Hakan Akdoğan da sunduğu atletizm gösterisiyle beğeni topladı. Etkinlik şarkıcı Murat Göğebakan’ın konseriyle son buldu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11