banner56

Yaz aylarında Bağcılar daha güzel

Yeşil çimenlerin uzandığı park ve bahçelerle zenginleşen ve binlerce ağacın dikildiği, 18’e yakın çeşit çiçeğin ekildiği Bağcılar yaz aylarında başka bir görünüme kavuşuyor.

Yaz aylarında Bağcılar daha güzel
 "Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında depreme dayanıksız binaların yerini yeşil bahçeli ve otoparklı konutların aldığı Bağcılar ilçesi bahar ve yaz mevsiminde meydan, refüj ve parklardaki peyzaj düzenlemesiyle de dikkat çekiyor. Yeşilin hakim olduğu bir çevre oluşturmaya çalışan ilçede her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce çiçek dikildi, ağaçlar budandı ve çimlendirme çalışmaları yapıldı. Nostalji Bahçeleri’ndeki ağaçlar da budandı ve çimlerin bakımı yapıldı.

Bağcılar Times Haber Merkezi

İlçede “Daha yeşil bir Bağcılar” sloganıyla başlatılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Bu kapsamda ilçenin dört bir tarafındaki meydanlar, park ve bahçeler, refüjler yol kenarları çiçeklerle donatıldı. Yeşil çimler ve ağaçlarla süslenen bahçeler de ilçe sakinlerine keyifli anlar yaşatıyor.


Yeşil Çevre, Dikkatle Kullanılıyor

Bağcılar Meydan tramvay yolunda başlatılan çevre düzenlemesi devam ediyor. Mehmet Akif Bulvarı’ndaki refüjlerde de çimlendirme çalışması tamamlandı çevre çiçeklerle donatıldı. Park ve bahçelerdeki bakımlar bu yıl da düzenli olarak yapılıyor. Çim zemininde bakım çalışmalarının sürekli devam ettiği üzüm, kayısı, kiraz, fındık ve kestane bahçelerindeki meyve ağaçları da budandı. İlçedeki yeşil alanların sulama işlemleri devam ederken, ağaç dipleri çapalanarak havalandırma işlemi yapılıyor, çiçeklerin arasındaki yabani otlar ayıklanıyor. Bu çalışmalara ilaveten kamusal alanlardaki yeşil çevrede de bitki sağlığının korunması amacıyla ilaçlama yapılıyor.


İlçeyi Adına Yakışır Hale Getiriyoruz

İlçeyi adına yakışır şekilde meyve bahçelerine kavuşturmak için çalıştıklarını ve bu kapsamdaki peyzaj çalışmalarını devam ettirdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şu bilgileri verdi:
“Bu yılbaşından itibaren ilçemizdeki 13 bin 682 metrekarelik alan çimlendirildi. Park ve bahçelere ıhlamur, fıstık çamı, çınar, atkestanesi, erguvan ve sedir çeşitleri başta olmak üzere 744 ağaç dikildi. Bu çalışmalara ilaveten 5 bin 222 ağacın da budaması yapıldı. Yine peyzaj çalışmaları kapsamında da refüjlere, meydanlara, park ve bahçelere de 414 bin 929 adet çiçek dikildi.”


Çiçeklerin zenginliğine ve çeşitlerine de dikkat çeken Başkan Çağırıcı, sümbül, lale, bellik, çuha, menekşe, kadife, begonya, ateşçiçeği, gölge begonya, ateş çiçeği, sardunya, ateş, yenigine ve kazayağından oluştuğunu ifade etti.

Parkların yeniden yapılandırılması ihale çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Çağırıcı, çürüyen veya devrilen ağaçların yerine yenilerini diktiklerini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11