banner56

Vergili: “Sarıyer’de Altyapı Sorunu Çözülmeden İnşaat Furyası Sürüyor”

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Sarıyer’in farklı mahallelerindeki sorunları dile getirmeye devam ediyor. Vergili, “Sarıyer’de altyapı sorunu çözülmeden inşaat furyası sürüyor” dedi.

Vergili: “Sarıyer’de Altyapı Sorunu Çözülmeden İnşaat Furyası Sürüyor”

Saha çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya gelerek Sarıyerlilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Başkan Erhan Vergili, oluşturulan raporlar doğrultusunda mahallelerin problemlerini kamuoyuyla paylaşıyor.

“Sağlıksız, kötü koku ve görüntü kirliliği ortaya çıkıyor”

“Uskumruköy Mahallesi’nin altyapısı çok yetersiz olduğu için evlerdeki pis suların gideceği bir kanalizasyon sistemi yok” diyen Vergili, “Bu yüzden evlerin birçoğunda eski usul ve son derece sağlıksız olan foseptik çukuru var. Uskumruköy’de lağım şebekesinin bulunmadığı yerlerde yer altında pis su depoları inşa edildi. Fakat bu çukurlar dolduğu zaman birçok ev sahibi çukuru açıyor ve pis suyu dışarıya boşaltıyor. Akan sular alt tarafta bulunan evlere kadar gidiyor. Dolayısıyla sağlıksız, kötü koku ve görüntü kirliliği ortaya çıkıyor. Hangi devirde yaşıyoruz? Cumhuriyetimizin 100. yılına gireceğiz ama hala Sarıyer gibi bir ilçede altyapı sorununu konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu sorun sadece Uskumruköy’ün değil”

Başkan Vergili, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Ev yapma izni veriyorsunuz ama o nüfusu kaldıracak altyapı sistemi yapmıyorsunuz. Burada yapılması gereken ilk husus imar izni verilmeden önce o bölgenin altyapı sorununun ortadan kaldırılmasıdır. Belediye bu evlerin yapımı için imar izni verirken birçok farklı kalemde ücret alıyor. Siz bu ücretleri alıyorsanız o bölgenin altyapısını da eksiksiz bir şekilde yapmanız gerekiyor. Bu sorun sadece Uskumruköy’e ait değil. Köyler bölgesi diye adlandırılan diğer mahallelerde de bu tarz problemler mevcuttur. Buradan ilgili makamlara çağrıda bulunuyorum. Gerekli altyapı çalışmalarını bir an önce başlatın ve vatandaşın bu sorununu çözün.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı/ İTHA

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2022, 12:14

Sarıyer Haber Gazetesi 1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11