banner56

Üstün başarı gösteren polisler ödüllendirildi

Bağcılar Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 168’inci yılı dolayısıyla polisleri ve polis yakınlarını yemekte bir araya getirdi. Program kapsamında şehit yakınları ve görevinde üstün başarı gösteren 36 polis memuruna hediye çeki verildi.

Üstün başarı gösteren polisler ödüllendirildi
Türk Polis Teşkilatı’nın 168. kuruluş yıldönümü düzenlenen muhteşem geceyle kutlandı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, burada yaptığı konuşmada ülkemizde yaşanan değişim ve dönüşüm sürecine değinerek, “Amaç huzurlu ve mutlu bir toplum oluşturmak. Bunun da yolu insanların huzurundan geçiyor. Emniyet teşkilatı mensubu kardeşlerimi halkın huzuru için gösterdikleri fedakarlıktan dolayı kutluyorum” dedi. Geceye Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı İzzet Kaptan, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula’nın yanı sıra şehit polis memurlarının yakınları ile gaziler ve emniyet mensuplarının aileleri katıldı.

Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen gecede konuşan Başkan Çağırıcı, Emniyet mensuplarıyla aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çağırıcı, “Değerli emniyet teşkilatı mensubu kardeşlerim ve aileleri sizleri saygıyla karşılıyorum. Gönül insanları aynı sofrada buluştuğunda bir başka oluyor. 10 Nisan 1845 Osmanlı’dan gelen köklü bir mazisi olan teşkilatımızın mensupları olarak özellikle ben bugüne kadar bu vatan için fedakarca mücadele vermiş şehit olmuş kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim inşallah onların şefaatine nail eylesin. Kalanlara da hayırlı ve uzun ömür diliyorum” dedi. Bağcılar huzursuz olduğunda İstanbul, İstanbul huzursuz olduğunda ise ülkemizin huzursuz olacağını vurgulayan Çağırıcı, şöyle konuştu: “Özellikle son dönemlerde demokratikleşme sürecinde emniyet mensubu kardeşlerimizin göstermiş olduğu başarıdan dolayı kendilerini kutluyorum. Hep birlikte aynı geminin içinde yaşıyoruz. Herkes bir taraftan ülke güzelliği için çalışıyor. Bunu yaparken bazıları farklı düşünce ve zihniyete bürünebilir. Bunlar hayat olduğu sürece olacaktır. Mevlana, ‘bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’ der. Bizler hep bunun gayreti içerisinde olduk. Bağcılar’da hangi kurum ve kuruluşlarda olsun hiçbir farklılık gözetmeksizin hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Geçmişinde hakimiyeti altındaki ülkelerin hiçbirinde zulüm düzeni kurmayan bir neslin devamıyız.”

“EŞLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”


Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ise yaptığı konuşmada, “Bir memur, bir öğretmen akşam mesaisi bittiğinde evine gider dinlenir. Ancak polis memurunun mesaisi farklıdır. İnsanla uğraşmak zordur. Fakat problemli, sıkıntılı, dertli kederli insanla uğraşmak on kere zordur. Hem akrabası hem yakını çok fazla polis memuru, emniyet mensubu barındıran bir kişi olarak diyorum ki, polis olmak zordur ve farklıdır. Her akşam herkes istirahate çekilirken, polis mesaiye gider. Yine sabah hayat yeniden başlarken siz yorgun argın evinize dönersiniz. Herkesin sıkıntı kederiyle uğraşırken, kendi derdini sıkıntısını ikinci plana atar. Polis olmak, hem şikayet dinleyip, hem şikayet edilip, şikayet etmeye hakkı olmamaktır” dedi.

İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı İzzet Kaptan da, polis eşlerine teşekkür ederek, “Bu yoğun ve
fedakar meslek içerisinde bazen yorgunluktan ve yoğunluktan dolayı göremediğimiz eşlerimize çok
teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu. Gecede ayrıca protokolda yeralanlar altı şehit polis
eşi ile dört çocuğunu masalarında ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

“GURUR DUYUYORUZ”


Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen ise geçen sene ilki düzenlenen yemekli toplantının bu yıl da düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Teşkilatım adıma bu sene çok güzel şeyler yaşadığıma inanıyorum. Gerek amir gerek memur arkadaşlarımda yaptığımız asayiş uygulamalarıyla belediye başkanımızın söylediği gibi takdire şayan işlerin yapılması bizlere gurur veriyor. Bunu yaparken de başka kaymakamımız olmak üzere belediye başkanımızın maddi manevi destekleri olmak üzere açılışını yaptığımız 16 ekip aracımızla beraber karakollarımızın istinat duvarlarının yükseltilmesi gibi birçok şeyi başardık” dedi.

Program kapsamında Bağcılar’da görev yapan ve üstün başarı gösteren 36 polis memuruna da hediye verildi. Ayrıca Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Birol Usşen, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde yıllarca görev yaptıktan sonra emekliliğini isteyen Serpil Atik adlı polis memuruna teşekkür ederek bir buket çiçek verdi. 

Gece Hanımeli Fasıl Grubu’nun verdiği Türk Sanat Müziği konseri ile son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11