banner56

Türkiye’yi Parçalamak İsteyenlere Bağcılar Meydanı Gereken Cevabı Veriyor

Bağcılar’da Ramazan etkinliklerine katılan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi “Birileri varsın Türkiye’yi yıpratmak ve parçalamak adına faaliyet göstersin. Allah’ın izniyle Bağcılar’ın bu meydanı gereken cevabı Ramazan’da veriyor Ramazan’dan sonra da vermeye devam edecek” dedi.

Türkiye’yi Parçalamak İsteyenlere Bağcılar Meydanı Gereken Cevabı Veriyor
 Malatya Sivil Toplum Birliği tarafından Bağcılar Belediyesi’nin Kayısı Bahçesi’nde iftar programı düzenlendi. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin katıldığı programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, Malatyalı işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Kayısı Bahçesi içindeki Malatya Beşkonaklar’da oruçlarını açan misafirler, ev sahibi Çağırıcı’nın eşliğinde Kayısı Bahçesi’ni gezdi.
Malatyalı konuklar, iftarın ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’nda gerçekleşen Ramazan etkinliklerine iştirak etti. Tüfenkçi, Gürkan, Çağırıcı ve Öztürk, alandakiler tarafından coşkuyla karşılandı. Kendilerine gösterilen alakadan memnun kalan AK Partili isimler, meydanda kurulu dernek ve stantlarını gezdi. Siyasiler, ziyaret ettikleri derneklerde vatandaşlarla sohbet edip istek ve dertlerini dinledi. Her dernek kendi yöresine özgü yiyeceklerden misafirlere ikramda bulundu. AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu da onlara eşlik etti.

Mesele sadece seçimin kazanılması veya kaybedilmesi meselesi değil 

Protokol, daha sonra platformda sahneye çıkarak meydanı dolduran ilçe sakinlerine seslendi. “Bu meydanı barış ve kardeşlik meydanı olarak Ramazan’ının da ruhuna olarak dizayn etmelerinden dolayı Bağcılar Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Tüfenkçi, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerine değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Mesele sadece seçimin kazanılması veya kaybedilmesi meselesi değil. Mesele milletin iradesinin yerini bulma, seçmenin oyuna saygı meselesidir. Birilerinin yangında mal kaçırır gibi hareket etmesi millete hem de demokrasiye saygısızlıktır. Biz bütün İstanbul’u bütün milleti kucaklıyoruz. Vatanına, bayrağına, milletine ve devletine ihanet etmeyen her kardeşimizle yol yürürüz. Allah’ın izniyle de yol yürüyeceğiz. Birileri varsın Türkiye’yi yıpratmak ve parçalamak adına faaliyet göstersin. Allah’ın izniyle Bağcılar’ın bu meydanı gereken cevabı Ramazan’da veriyor Ramazan’dan sonra da vermeye devam edecek.”
Söz alan Şatıroğlu “Bir lokma ekmek bir damla su bulamayan ülkelerin abisi babası Türkiye Cumhuriyeti’dir. Onların dua ve destekleri hep bizim yanımızda oldu. İnşallah onlar her zaman her seçimde olduğu gibi bizler için dua ediyorlar” diye konuşurken Gürkan da “Belediye başkanımız Lokman Çağırıcı, güzel bir kayısı bahçesi yapmış. Orada Malatya’mızın beş konaklarını yaşatıyor. Malatya kültürümüzü ve Malatya insanımızın orada kendisini ifade edeceği güzel bir ortam hazırlamış. Hemşehrilerim adına kendisine çok özel teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İstanbul, Türkiye’nin özeti olduğu gibi Bağcılar da İstanbul’un özeti

Selamlama konuşması yapan Çağırıcı ise “24 yıl önce başlattığımız gönül sofralarımız çocuklarımız için büyük bir anlam ifade diyor. Her akşam 15-20 civarında sofra kurulmaya devam ediyor. Bu Bağcılarımızın gönül köprülerinin de güzel bir noktaya geldiğinin bir göstergesi. İstanbul, Türkiye’nin özeti olduğu gibi Bağcılar da İstanbul’un bir özeti. Herkesin huzur içinde yaşadığı, şehirden şehre gönül köprülerinin kurulduğu bir yer. İşte bu mekanda bunun en güzel örneğini sergiliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2019, 11:26

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11