banner56

Türkiye’de Öğrendiklerimizi Ülkemizde Hayata Geçiriyoruz

TİKA tarafından gerçekleştirilen program kapsamında İstanbul’daki ilçelerde temaslarda bulunan Kazakistanlı eğitimciler, Türkiye’deki okullarda eğitim gören Kazak öğrencilerin mezun olduktan sonra ülkelerinde çok önemli kurumlarda çalıştıklarını belirttiler. Kazak eğitimciler, “Türkiye’deki teknoloji, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda öğrendiklerimizi ülkemizde hayata geçiriyoruz” dediler.

Türkiye’de Öğrendiklerimizi Ülkemizde Hayata Geçiriyoruz
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonu kapsamında temaslarda bulunmak üzere bir haftadır İstanbul’da bulunan 61 Kazakistanlı eğitimci bazı kurum ve kuruluşları ziyaret etti. Bu kapsamda 11 kişilik heyet makamında ziyaret ettikleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya Kazakistan’da gerçekleştirdikleri faaliyetlerden dolayı teşekkür ettiler. Heyet üyeleri, Başkan Çağırıcı’dan eğitim konusundaki desteklerini devam ettirmesi ricasında da bulundular.

Bağcılar Times Haber Merkezi


Türkiye’de Eğitim Gören Kazak Öğrenciler Başarılı Oluyor

İki haftalık eğitim ve gezi programı kapsamında İstanbul’a gelen Kazakistanlı endüstri meslek lisesi öğretmenleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya teşekkür ziyaretinde bulundular. Heyet adına konuşan Kazakistan Numiyette Kolej Müdürü Kunpeissov Meirambek, ülkesinin başta eğitim olmak üzere birçok alanda Türkiye’nin tecrübelerinden ve bilgisinden yararlandığını belirtti. Son yıllarda iki ülke arasında önemli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Meirambek, “Türkiye’deki temaslarımız sırasında öğrendiğimiz deneyimleri ve bilgileri ülkemizde hayata geçiriyoruz. Bu anlamda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın ülkemize verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz. Eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetler konusundaki desteklerinin devam etmesini rica ediyoruz.” diye konuştu. Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra Kazakistan’da önemli mevkilere geldiğini de ifade eden Meirambek, “Mezun öğrencilerin hepsi ülkemizde çalıştıkları işlerinde çok başarılı oluyorlar. Onların başarısı diğer alanlarda da olumlu etki bırakıyor.” dedi.


Kazak Öğrencilere Yardımcı Oluyoruz

Türkiye ile Kazakistan’ın “iki devlet tek millet” olduğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, “Atalarımız bir. Aramızda geçmişe dayanan kardeşlik dayanışması var. Bu yüzden iki ülke halkları olarak çok sıkı bir dayanışma içerisinde bulunuyoruz ve dostluklarımızı geliştiriyoruz. Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin barınması ve okullarında sıkıntı yaşamaması için onlara destek oluyoruz. Resmi işlemlerinde yardımcı oluyoruz. Onlara danışmanlık hizmeti veriyoruz.” diye konuştu.
Orta Asya’dan zorunlu göçle İstanbul’a gelen Kazakların Bağcılar’a da yerleştiğini ifade Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Zulümden kaçan 23 bin Kazak’tan çoğu maalesef yolda hayatını kaybetmişti. Şu an ilçemizde çok sayıda Kazak yaşıyor. Onlarla bir arada yaşamaktan dolayı da çok mutluyum. Evren Mahallesi’nde açtığımız vakıf binası da sosyal ve kültürel dayanışma hizmeti veriyor.” diye konuştu.
Ziyaret sonrası Kazakistanlı eğitimciler, Bağcılar Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli projelerinden olan Kadın Aile Kültür Sanat Merkezi, Engelliler Sarayı, Enderun Üstün Yetenekliler Merkezi ve Evren Mahallesi’ndeki Şehitler Parkı’nı gezerek bilgi aldılar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11