banner56

Türk medyası daha çok üzerime geldi

Bağcılar’da düzenlenen bir programa katılan Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Türk medyasından biraz kaçınıyorum” diyen Özdemir, başörtüsüyle milletvekili seçilmesinin ardından Türk medyasının Belçika medyasından daha fazla üzerine geldiğini anlattı.

Türk medyası daha çok üzerime geldi
Dünya parlamentolarındaki kadın temsil oranlarına dikkat çeken Özdemir, siyasette hala erkek egemenliği olduğuna dikkat çekti ve “Dünyada kadın siyasetçiler erkekleştirilmeye çalışılıyor”
iddiasında bulundu. Özdemir, anne olma heyecanı içerisinde olduğunu da söyledi.

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen Kadınlar Akademisi’ne katılan Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’den Belçika’ya göç eden bir
ailenin üçüncü kuşak temsilcisi olduğunu ifade eden Özdemir, “İlk defa meclis üyeliğine 23 yaşında başörtülü olduğum halde seçildim” dedi.

Engellerden çok pozitif yönleri dikkate aldığını belirten Özdemir, “İlk olmak her zaman zordur. İlk kadın siyasetçi, akademisyen, sanatçı, spiker ne kadar zorlukla karşılaştıysa ben de ilk başörtülü
milletvekili olarak birçok engellerle karşılaştım” diye konuştu. Parlamentonun en genç milletvekili olduğunu da değinen Özdemir, başörtüsüne vurgu yapılmasıyla ayırımcılığa maruz kaldıklarını anlattı. Özdemir, “Keşke ilk başlarda en azından yaptığım işle gündeme gelseydim. Bu konuda Türk medyasından biraz kaçıyorum. Türk medyası Belçika medyasından daha çok üzerime geldi” ifadelerinde bulundu.

KADIN SİYASETÇİLER ERKEKLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Kadının parlamentolardaki temsil oranının artırılmasının önemine dikkat çeken Özdemir, Belçika Parlamentosu’nda toplam 89 milletvekili bulunduğunu bunun 37’sinin bayan olduğunu anlattı.
Özdemir, “Belçika, kadın temsil edilmesi oranında dünyada yedinci sırada bulunuyor. İlk sırada yüzde 44.7 oranıyla İsveç geliyor. Sonra da sırasıyla Finlandiya ve Hollanda geliyor. Siyasette hala erkek egemenliği var. Dünyada kadın siyasetçiler erkekleştirilmeye çalışılıyor. Kadınların da oy verirken erkekleri tercih etmesi gerekiyor. Kadınlara soruyorum ‘kime oy verirsiniz?’ diye, ‘eşim ne derse ona oy veririm’ diyor. Klasik bir cevap. ‘Ama sıkıntın olduğunda başvuracağın birisi var mı? Yok. Kendi özgüvenini yitiriyor” şeklinde konuştu.

“BEN DE ANNE ADAYIYIM”
Kadınların hem ev, hem de iş hayatında sıkıntı yaşadığını vurgulayan Özdemir, “Özellikle batı dünyasında liberal düşüncenin getirdiği kadının sosyal hayatta aktif olmasıdır. Ancak şunu unutuyoruz kadının evdeki sosyal rolleri çok değişmiyor. Kadın hala bir anne, bir ev hanımı, hala bir çok sorumlulukları var” dedi. Kendisinin de yakında anne olacağını belirten Özdemir, “İnşallah üç ay sonra. Ama ben o ikilemi yaşamıyorum” ifadelerinde bulundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, programa katılımından dolayı Mahinur Özdemir’e teşekkür etti. TRT sunucularından Hülya Hökenek’in moderatörlüğünü yaptığı programda, Özdemir, katılımcıların sorularını da yanıtladı. Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programa, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti Bağcılar Kadın Kolları Başkanı Fatma Kıratlı, Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Sümeyra Doğan, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır’ın eşi Sultan Çakır, Başkan Çağırıcı’nın eşi Emine Çağırıcı ile çok sayıda Akademili kadın katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11