banner56

Taşkesenlioğlu: Yenilikçi kararların arkasında cesaret vardır

“AB politikaları” ve “Proje” konusunda yayımlanmış çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi bulunan akademisyen Zehra Taşkesenlioğlu, hayatta başarı için en önemli faktörün istemek olduğunu belirterek, “Gerçekten ve içten isterseniz her istediğiniz olur” dedi.

Taşkesenlioğlu: Yenilikçi kararların arkasında cesaret vardır
Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Kadınlar Akademisi‘nin beşinci dersinin konuk konuşmacısı akademisyen ve yazar Zehra Taşkesenlioğlu’ydu.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleşen “Potansiyeli Performansa Çevirmek” başlıklı toplantının açış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Taşkesenlioğlu’nu siyasi, kültürel, sosyal ve edebi alanlarda gösterdiği başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Çağırıcı, şunları söyledi: “Kendisi 2011 yılında Dünya genelinde seçilen 213 kişi arasında yer alarak ‘ABD Kongresi’nde ve Beyaz Saray’a bağlı ‘Yönetim ve Bütçe’ ofisinde staj yaptı. 2005 yılında kurduğu MAYA Danışmanlık firmasıyla AB ve Dünya Bankası ihalelerinin hazırlanmasında önemli hizmetlerde bulundu.Ülkemizdeki yatırımcıların Afrika pazarına girmesi için de yatırım danışmanlığı hizmeti vermektedir. Bunun gibi yurtiçinde ve yurt dışında çok önemli hizmetlerde bulunmaktadır” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Taşkesenlioğlu, değişim ve yenilikçi kararların temelinde cesaret, sebat ve disiplin olduğunu ifade etti. İnsanın gerçekten istemesi halinde mutlaka başarıya ulaşacağını vurgulayan Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu: “Gerçekten ve içten isterseniz her istediğiniz olur. Ben, bazı önem verdiğim hedeflerimi cep telefonuma karşılama selamı olarak veya her gün göreceğim şekilde ajandama sabahın en erken saatine yazarım. Başarıya ulaşan yenilikçi kararlar dört önemli unsura bağlıdır. Bunlar vizyon, eylem, değer yaratmak ve sürdürülebilirliktir. Vizyon sahibiyseniz iyi bir iş fikriniz olabilir. Ancak fikirleriniz bugünün on adım ötesindeki değil bir adım ötesindeki işler için pratikte geçerli olur. İnsanların 15 sene sonra adapte olup kullanacağı bir ürün veya hizmete bugünden yatırım yapılmaz. Bu tür yatırımları sadece büyük grupların veya devletin AR-GE bütçeleri ile gerçekleştirmek mümkündür.”

Fikrin ve düşüncenin beyinde olgunlaştırılıp proje haline getirilmesinin ardından eyleme dönüştürülebilecek cesaret ve güce sahip olunması gerektiğine dikkat çeken Taşkesenlioğlu, “Fikir dediğiniz ışık hızıyla beynimizde üretilenlerdir. Ama bir söz vardır; ‘söylemesi kolay yapması zor’ diye. Eyleme dönüşmeyen veya dönüştürülemeyen bir fikrin hiçbir önemi yoktur. Nasıl ölçümleyeceksiniz başarıyı? Fikir er meydanı eylemdir. Onun uygulamaya geçirilmesidir” dedi.

“VİZYON OLMAYINCA BAŞARISIZLIK GELİYOR”

Vizyon açısından Motorola’nın “Iridium” projesini örnek gösteren Taşkesenlioğlu, bu projede uydu kanalı ile dünyanın her yerinden cep telefonu ile görüşme imkanına sahip olunduğunu hatırlatarak, “Hedeflenen 32 milyon abone iken 15 bin abonede takıldılar“ diye konuştu. Polaroid fotoğraf makinesini de örnek gösteren Taşkesenlioğlu, fotoğrafları çekip 36 poz bittikten sonra tab ettirmenin geçmişte kaldığını kaydetti. Anında görüntü alındığını vurgulayan Taşkesenlioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Muhteşem bir vizyon değil mi? Bu vizyon eyleme dönüştü ve çok rağbet görerek üçüncü aşamamız olan değer yaratmada harikalar yarattı. Bir de sarf malzemesini, yani çektiğiniz filmleri de Polaroid üretiyor ve satıyordu. Gelelim dördüncü aşamaya, sürdürebilirlik. İşte onlar da burada takıldılar. Bu başarısızlık yarattıkları değeri de kaybetmelerine neden oldu?”

“HATALARDAN DERS ÇIKARMALIYIZ”


Hatalardan ders çıkarmak gerektiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, “istediğiniz kadar iyi eğitim alın, okuyun, hatalarınız olacaktır. Tecrübe dediğiniz engin bir denizdir ve denizle şaka olmaz. Önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır” şeklinde konuştu.

Saniye Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı programa Başkan Çağırıcı’nın yanı sıra AK Parti Bağcılar İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kıratlı, Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı
Sümeyra Doğan, Kadınlar Akademisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11