banner56

Tanzim Satış Noktası Bağcılar Meydan’da Açıldı

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek amacıyla İstanbul’da 50 noktada hayata geçirilen tanzim satış noktasından biri de Bağcılar Meydan’da açıldı. İlçe sakinleri, sebze ve meyve ihtiyaçlarını ucuza karşılayabileceği mobil araçlarda kurulan tanzim satış noktasına büyük ilgi gösteriyor.

Tanzim Satış Noktası Bağcılar Meydan’da Açıldı
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan sebze ve meyve fiyatlarının önüne geçilmesi amacıyla başlattığı “tanzim satış noktası” uygulaması İstanbul’da 50 noktada kuruldu. Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında Bağcılar Meydan’da da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil araçta tanzim satış noktası açıldı.

“Pazardaki fiyatların yarı yarıya düşüğüne satılıyor”

Sebze ve meyveyi direkt üreticiden tüketiciye erişmesi için kurulan satış noktaları, hiçbir kar gözetmeden ürün satışını gerçekleştiriyor. İlk etapta satışa sunulan patates, soğan, domates, salatalık, patlıcan, ıspanak ve biber çeşitleri, marketteki fiyatların yüzde 70; pazarlardaki fiyatların ise yarı yarıya düşüğüne satılıyor.

“Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor”

Bugün faaliyete geçen mobil tanzim yeri, Bağcılar’ın dört bir yanından gelen ve yolu oradan geçen gelen ilçe sakinlerinin yoğun ilgisini görüyor. Ellerinde plastik poşet yerine doğa dostu bez çantasını ve pazar arabasını alan Bağcılarlılar, satış noktasına akın etti. Fiyatların alım gücüne uygun olduğunu belirten vatandaşlar, bu hizmetten memnun kaldıklarını söyleyip projeye emeği geçenlere teşekkür ettiler. Mobil tanzim satış noktası her gün saat 10:00 ile 19.00 arası açık olacak.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 10:15

Sarıyer Haber Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17

banner15

banner11